Zvezda osvaja bodove u Ligi Evrope, a zna se i koliko je to u MILIONIMA evra (FOTO)

03.11.2017. 11:20
Piše:
Srbija Danas
Mičel Donald i Filip Stojković / Izvor: Reuters
Crveno-bele očekuju dueli sa Belorusima i Nemcima.

Fudbaleri Crvene zvezde vratili su se iz Londona, sa gostovanja Arsenalu sa bodom. I sada posle četiri odigrane utakmice, ekipa Vladana Milojevića ima pet bodova i realne šanse za plasman u grupnu fazu Lige Evrope. U igri nisu samo bodovi i mogućnost plasmana u nokaut fazu. Reč je i o ozbiljnoj zaradi koju garantuje UEFA. Crveno-beli su ove sezone krenuli od prvog kola kvalifiakcija za Ligu Evrope, pa ćemo vas podsetiti na dosadašnju zaradu kluba iz Ljutice Bogdana.

LIGA EVROPE: Herojska Zvezda se iz Londona vraća sa bodom, a mogla je da uzme SVA tri (FOTO)

EUFORIJA U GASPROMU: Rusi poslali NIKAD JAČU poruku Zvezdi posle remija u Londonu! (FOTO)

U prva tri kola, Zvezda je eliminisala Florijanu, Irtiš i na kraju prašku Slaviju, što u prevodu znači, 215 + 225 + 235 hiljada evra, odnosno zbirnih 675.000 evra. A onda je na red došao Krasnodar, u plej-ofu za Ligu Evrope. Izbačeni su i Rusi, a to je vredelo 245 hiljada evra.

Fudbaleri Crvene zvezde / Izvor: Reuters

ŠTA ŠTAMPA OSTRVSKA ŠTAMPA: Kritikuju Arsenal i bave se donjim vešom Gobeljića! (FOTO)

Plasmanom u grupnu fazu (sa Arsenalom, BATE i Kelnom) obezbeđeno je još 2,6 miliona evra, a onda su usledili remiji sa Belorusima u Beogradu (120.000), pobeda u Nemačkoj (360.000) i pomenuti "iks" u Londonu (još 120.000). Zbirno, to iznosi 4.120.000 evra. Ali tu nije kraj, jer Zvezda ima dodatne prilike za zaradu. Za 23. novembar je zakazano gostovanje u Belorusiji, a 7. decembra će na stadion "Rajko Mitić" doći Keln.

U ovom trenutku, Zvezda je druga na tabeli grupe H. Arsenal ima deset bodova, Zvezda pet, BATE četiri, a Keln tri. Dakle, šanse za plasman u nokaut fazu postoje i realne su. Na kraju grupne faze obezbeđeni su i bonusi. Ekipa koja bude prvi u grupi dobiće 600 hiljada, a drugoplasirana 300 hiljada evra.

Od 1/16 finala pa nadalje, takođe se znaju "tarife". Za plasman u 32 ekipe dobija se po 500 hiljada evra, za osminu finala 750 hiljada, za četvrtfinale milion. Polufinale vredi 1,6 miliona, dok se zna i podela "plena" u finalu. Osvajač trofeja dobija 6,5 miliona, a poraženi u finalu 3,5.

IMA LI KO LUĐI: Englezi OČIMA NE VERUJU šta je uradio Borjan! (VIDEO)

A koliko je zaradio Večiti rival, Partizan pročitajte na OVOM linku.

 

Piše:
Srbija Danas
03.11.2017. 11:20
Pogledajte više