Zvezdin trener stiže u Sankt Peterburg

27.03.2017. 14:41
Piše:
Srbija Damas
Stefan Maksimović / Izvor: Foto: crvenazvezdafk.com
Društvo će im praviti deca iz Švajcarske, Ukrajine, Poljske, Hrvatske, Belorusije i Meksika.

Organizacioni komitet petog međunarodnog društveno-odgovornog projekta "Fudbal za prijateljstvo" pokrenuo je "Štafetu prijateljstva", program zvaničnog izbora dece - zvaničnih predstavnika ispred čak 64 zemalja sa pet svetskih kontinenata. Tokom ovog procesa, Organizacioni komitet će u saradnji sa istaknutim fudbalskim savezima, klubovima i medijima birati mlade ambasadore zemalja za 2017. godinu u najvećem projektu ovog profila na svetu, baziranom na fudbalu i promociji prijateljstva. Ovogodišnje izdanje projekta "Fudbal za prijateljstvo" takođe predstavlja najlepšu moguću najavu za predstojeće Svetsko prvenstvu u fudbalu - Rusija 2018. 

RISTIĆ: Pauza je bila duga, ali sam ipak zadovoljan

SAVIĆEVIĆ OTKRIO: Šta se sve radilo da ne pređe u Zvezdu, nego u Partizan

Predstavnici svake od 64 zemalja - učesnica biće po jedan dečak ili devojčica kao deca sa posebnim potrebama. Pozicija u osam mešanih međunarodnih "Timova prijateljstva" koje će dete predstavnik zemlje zauzimati, klasifikovanih po bojama - Crveni, Zeleni, Tirkizni, Žuti, Plavi, Ljubičasti, Beli i Narandžasti - određena je prilikom zvaničnog otvorenog žreba projekta. Selekciju su obavila sama deca, mladi fudbaleri i promoteri osnovnih humanih vrednosti akcije - poput zalaganja za mir, jednakost i prijateljstvo među svojim vršnjacima. Organizacioni komitet je takođe izabrao i mlade trenere za svaku od osam međunarodnih mešanih ekipa - od istaknutih učesnika projekta iz predhodnih godina.

Stefan Maksimović, 14-godišnji igrač Crvene zvezde i prošlogodišnji učesnik, prvi je određen za mladog trenera, i to Crvenog tima prijateljstva! U njegovom timu će nastupati bekovi iz Velike Britanije i aktuelnog prvaka Evrope, Portugala. Društvo će im praviti deca iz Švajcarske, Ukrajine, Poljske, Hrvatske, Belorusije i Meksika.

- Presrećan sam što ću voditi tim dece koja predstavljaju tako velike i priznate fudbalske nacije. Biće mi čast i zadovoljstvo da im prenesem neponovljiva iskustva koje smo ja i moji saigrači doživeli kroz takmičenje, druženje i zabavu priređenu na prethodnom izdanju ovog svetskog projekta u Milanu prošle godine - rekao je Maksimović. 

Žreb / Izvor: Foto: Promo

Svi mladi fudbaleri imaće ulogu mladih ambasadora - promotera devet osnovnih vrednosti ovog projekta - i okupiće se u jednom od najlepših gradova Rusije i sveta - Sankt Peterburgu - od 26. juna do 3. jula kao učesnici Međunarodnog turnira Fudbala i prijateljstva i Međunarodnog dečijeg foruma za 2017. godinu. Po održavanju ovih događaja, svi učesnici posetiće Finale FIFA Konfederacijskog kupa - koje će biti održano na stadionu Zenita u Sankt Peterburgu. Međunarnodni projekat "Fudbal za prijateljstvo" održava se pod pokroviteljstvom kompanije Gazprom, kao deo trajnog društveno-odgovornog projekta "Gazprom za decu".

Piše:
Srbija Damas
27.03.2017. 14:41
Pogledajte više