Zvezdina Zvezda KRITIKOVALA upravu zbog Đurovskog i izbora stranaca (FOTO)

11.06.2017. 15:44
Piše:
Srbija Danas
Boško Đurovski / Izvor: MN Press
Tema razgovora bio je i Turnir prijateljstva.

Vladimir Petrović Pižon bio je jedan od gostiju na Turniru prijateljstva. Zvezdina zvezda je u intervjuu za sajt turnira govorio o brojnim temama, a između ostalog i o nadmetanju kadetskih ekipa najpopularnijih klubova iz regiona. 

PRIORITET U PRELAZNOM ROKU: Francuski velikan čini sve da angažuje bivšeg fudbalera Zvezde (FOTO)

ŽELELI SU GA I RUSKI PREMIJERLIGAŠI: Zvezda na korak od dovođenja VELIKOG pojačanja (FOTO)

- Svake godine dolazim ovde i gledam utakmice, a mogu da kažem da je sa tih turnira već izašlo nekoliko veoma dobrih igrača, tako da je ovo fenomenalna ideja. Mnogo je lepo na jednom mestu videti igrače iz bivših republika, jer se tako i moja generacija takmičila i družila. Takođe, dobro je i što treneri mlađih selekcija imaju priliku da se sretnu i razmene mišljenja - rekao je Petrović, koji je presrećan jer su se klinci Crvene zvezde u kojoj je on stekao slavu, plasirali u finale. 

- To je za svaki klub veliko bogatstvo, a plasman u finale ovako kvalitetnog turnira pokazuje da Crvena zvezda ima talentovane igrače u svom pogonu. Potrebno je da oni nastave da se pravilno razvijaju, kako bi klub u budućnosti dobio kvalitetne igrače za prvi tim. Pratim podmladak svakako. U Crvenoj zvezdi ima nekoliko veoma talentovanih momaka. To su mali Joveljić, Nikolić, Adžić, braća Ilić... To su sve suvi talenti.

Vladimir Petrović Pižon / Izvor: MN Press

Zatim se Petrović osvrnuo na stanje u klubu iz Ljutice Bogdana. Crveno-beli nisu osvojili nijedan trofej. 

- U svakom zlu ima nečeg dobrog, ja bih to tako gledao. Treba videti gde smo grešili i izvući pouke, da se to ne bi ponovilo i sledeće godine.

Nedavno su angažovani i novi šef stručnog štaba Vladan Milojević i sportski direktor Mitar Mrkela. 

- Ako je Zvezda htela da podmladi i stučni štab mislim da je dobro uradila. Samo je trebalo da se neko izvini Bošku Đurovskom, da kaže eto "prevagnulo je ovo, želimo mlađe" i onda bih sve razumeo. Ovako mi malo nije prijao način na koji su to uradili.

Poslednje pitanje se odnosilo na učešće crveno-belih u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Prva utakmica je zakazana za 29. jun. 

- Videćemo. Mislim da će biti mnogo teško, jer nema mnogo vremena do početka kvalifikacija. Došli su novi trener, novi direktor… Pitanje je koga dovesti, koga pustiti... - objasnio je Petrović koji se složio sa nekadašnjim igračem Zvezde Sinišom Mihajlovićem. Trener Torina smatra da stranci koji ne prave raliku zauzimaju mesto mladim igračima...

- To je tačno i dobro je da to neko kaže javno. Ipak, nije lako pronaći kvalitetnog stranca. Morate da imate baš dosta osećaja da prepoznate da je on pravi igrač za vaš tim. Ali, kada dovedete dobrog igrača, kao što je Partizan doveo Leonarda, onda je to prava stvar. A, Crvena zvezda nije našla tako dobrog igrača prošle godine.

BIVŠI ZVEZDIN IGRAČ POSTAĆE OTAC: Ovo je dokaz da će biti BRIŽAN i dobar tata (FOTO)

Piše:
Srbija Danas
11.06.2017. 15:44
Pogledajte više