ARGENTINCI SLAVE MARTINEZA: Džaba veliki povratak Holanđana, Gaučosi na megdan Hrvatskoj

09.12.2022. 22:55
Piše:
Srbija Danas
Emilijano Martinez / Izvor: Reuters
Još jednom penali rešili.

Fudbaleri Argentine plasirali su se u polufinale Svetskog prvenstva u Kataru, posle trijumfa nad Holandijom posle boljeg izvođenja penala, u regularnom delu je bilo 2:2, nije bilo promene u produžetku i u borbi za finale igraće sa Hrvatskom. 

Perišićev sin prišao Nejmaru posle meča, a vidite šta je Brazilac uradio! Usledio POTOK SUZA (VIDEO)

Perišićev sin prišao Nejmaru posle meča, a vidite šta je Brazilac uradio! Usledio POTOK SUZA (VIDEO)

HRVATI SU MILJENICI SREĆE: Livaković ponovo HEROJ Kockastih, Brazil ide kući

HRVATI SU MILJENICI SREĆE: Livaković ponovo HEROJ Kockastih, Brazil ide kući

HEROJ HRVATSKE VAN SEBE: Nemam reči, izbacili smo najbolji tim na turniru

HEROJ HRVATSKE VAN SEBE: Nemam reči, izbacili smo najbolji tim na turniru

Veliku dramu smo videli u drugoj utakmici današnjeg programa, Argentinci su bili pred plasmanom u polufinale pred poslednji sudijski zvižduk, ali se Holanđani nisu dali. 

Do prednosti su Argentinci stigli u 35. minutu, sve je odradio Mesi, sjajno podvalio loptu u prostor za Molinu koji je špic udarcem prevario Noperta. 

U nastavku su Južnoamerikanci duplirali vođstvo u 73. minutu. Akunja je oboren u šesnaestercu posle duela sa Damfrisom. Lionel Mesi je bio siguran izvođač. Lale su nakon toga krenule ofanzivnije i to im se isplatilo deset minuta kasnije. Rezervista Vejhorst je pogodio glavom samo pet minuta pošto je ušao u igru i tada sledi prava drama. 

SVETSKO PRVENSTVO, ČETVRTFINALE

HOLANDIJA – ARGENTINA 2:2, 3:4 posle penala

Veghorst 83, 90+11 - Molina 35, Mesi 73

Stadion: Lusail

Sudija: Mateu Laoz (Španija)

HOLANDIJA (3-4-3): Nopert – Timber, Van Dajk, Ake – Damfris, De Ron (od 46. Kopmajners), De Jong, Blind (od 65. L. De Jong) – Bergvajn (od 46. Berghujs), Gakpo (od 113. Lang), Depaj (od 78. Veghorst).

ARGENTINA (5-3-2): E. Martinez – Molina (od 106. Montijel), Romero (od 78. Pecela), Otamendi, Li. Martinez (od 111. Di Marija), Akunja (od 78. Taljafiko) – De Pol (od 66. Paredes), E. Fernandez, Mekalister – Mesi, Alvarez (od 82. La. Martinez).

Glavni sudija Mateo Lahoz je produžio meč deset minuta, a Holanđanima je bio potreban 11. da bi izjednačili. Slobodan udarac na 20 metara od gola, Kopmajners je uzeo loptu i umesto da šutira iz relativno male udaljenosti on se odlučuje za pas po zemlji pored živog zida i to je bila brilijantna odluka, lopta je stigla do Vejhorsta, a ovaj je odlično špic udarcem prevario Martineza za 2:2 i novi produžetak na Svetskom prvenstvu. 

U dodatnih 30 minuta Argentinci su bili konkretniji, imali više šuteva, pritiskali, tražili taj pogodak koji bi im doneo novo, a najbolju šansu je imao Enco Fernandez u 121. minutu, ali je njegov udarac sa 25 metara pogodio stativu i još jednom su odlučili penali. 

Van Dajk i Berguis su promašili prva dva penala, Mesi i Paredes u bili sigurni i tu su već posle dve serije Argentinci bili u velikoj prednosti. Enco Fernandes je bio sledeći koji je promašio penal i to u četvrtoj seriji i tako dao kakvu takvu nadu Holanđanima. Lautaro Martinez nije ponovio grešku svog saigrača i mirno je pogodio za plasman u polufinale. 

NE PROPUSTITE! Sve vesti o Mundijalu u Kataru pročitajte OVDE.

BONUS GALERIJA

Piše:
Srbija Danas
09.12.2022. 22:55
Pogledajte više