KAZNA ZA SVE PROMAŠAJE: Minimalac Belgijanaca protiv Borjanove Kanade

23.11.2022. 21:55
Piše:
Srbija Danas
Milan Borjan / Izvor: Reuters
Bez posla je bio čuvar mreže Crvene zvezde, ali je na kraju njegova selekcija poražena.

Fudbalska reprezentacija Belgije slavila je na startu Svetskog prvenstva u Kataru, Đavoli su bili bolji od Kanade 1:0 u meču grupe F.

(SASTAV) BEZ MITRA NA BRAZIL: Piksi spremio zamku za Karioke

(SASTAV) BEZ MITRA NA BRAZIL: Piksi spremio zamku za Karioke

NEMILOSRDNI ŠPANCI: Furija sedmicom protiv Kostarike otvorila Mundijal

NEMILOSRDNI ŠPANCI: Furija sedmicom protiv Kostarike otvorila Mundijal

"NEJMAR ĆE PASTI I PLAKATI KAO BEBA..." Brazilski novinar ostao u šoku! Unikatna prognoza meča Srbije sa Kariokama (VIDEO)

"NEJMAR ĆE PASTI I PLAKATI KAO BEBA..." Brazilski novinar ostao u šoku! Unikatna prognoza meča Srbije sa Kariokama (VIDEO)

Moglo bi se reći - nezasluženo su Belgijanci upisali tri boda na ovom duelu. Kanađani su bili apsolutno bolji rival tokom svih 90 minuta, ali tu nadmoć nisu uspeli da materijalizuju i jedan gol je presudio. 

Najbolju priliku da zatrese mrežu Kurtoe imao je Alfonso Dejvis, ali je zvezda Bajerna promašila jedanaesterac u 11. minutu, odnosno golman Reala mu je zaustavio udarac. Posle pet minuta zapretio je Hojlet, ali je njegov pokušaj završio pored gola. Kanađani su nastavili da pritiskaju, imali posed, lagano stizali do završne trećine terena, ali tu je bilo problema, jednostavno nisu nalazili put ka golu. U 30. minutu Džonson je primio loptu u šesnaestercu Belgijanaca, šutirao iskosa sa desne strane, ali se još jednom istakao Kurtoa. 

fudbalska reprezentacija Belgije / Izvor: Reuters

Posle tih promašaja, usledila je kazna. Aldervereld je poslao pas kroz sredinu, odbrana Kanade je loše bila postavljena i Batšuaji je to iskoristio i prevario Borjana. 

SVETSKO PRVENSTVO, GRUPA F, PRVO KOLO

BELGIJA - KANADA 1:0 (1:0)

Strelac: Batšuaji 44

Stadion: Ahmad bin Ali (Al Rajan)

Sudija: Džani Sikazve (Zambija)

BELGIJA (3-4-3): Kurtoa - Aldervejreld, Vertongen, Dendonker - Kastanj, De Brujne, Vicel, Karasko (46. Menije) - Tilemans (46. Onana), Batšuaji (78. Openda), E. Azar (62. Trosar).

KANADA (3-4-3): Borjan - Džonston, Vitorija, Miler - Hojlet (58. Larin), Hačinson, Eustakio (81. Osorio), Lareja (74. Adekugbe) - Bjukenan (81. Milar), Dejvid, Dejvis.

U nastavku ista priča, Belgijanci traže priliku iz kontre, ali bez ozbiljnijih pretnji golmanu Crvene zvezde. Kanađani su u drugom delu igre bili bezopasniji, a najbolju priliku su imali deset minuta pre kraja, ali je ponovo fenomenalni Kurtoa sprečio poravnanje i tako obezbedio svojoj selekciji tri boda na startu. 

Belgija u sledećem kolu igra sa Marokom, dok se Kanađani sastaju sa Hrvatskom. 

U prvom duelu ove grupe Maroko i Hrvatska su odigrali bez golova. 

NE PROPUSTITE! Sve vesti o Mundijalu u Kataru pročitajte OVDE.

BONUS GALERIJA

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Piše:
Srbija Danas
23.11.2022. 21:55
Pogledajte više