ABA LIGA: Iznenađenje već na startu, Borac uzeo skalp Partizanu (VIDEO)

03.10.2020. 22:40
Piše:
Srbija Danas
KK Partizan / Izvor: Foto: Twitter/KK Partizan
Trijumf debitanta regionalnom takmičenju.

Debitant u ABA ligi Borac, napravio je veliko iznenađenje pošto je savladao favorizovani Partizan u dvorani ''Ranko Žeravica'' sa 87:78 (24:17, 25:19, 19:21, 19:21). Gosti iz Čačka hrabro su ušli u duel sa crno-belima koji nikako nisu uspeval ida pronađu ritam na ovoj utakmici. Čačani su potpuno nadskočili Partizan, a poslužio ih je i šut za tri poena, pa su potpuno zasluženo stigli do pobede.

ODMAH JE IZOLOVAN: Srpski reprezentativac POZITIVAN NA KORONU!

ODMAH JE IZOLOVAN: Srpski reprezentativac POZITIVAN NA KORONU!

NIJE DUGO ČEKAO NA POSAO: Dok Rivers novi trener Filadelfije!

NIJE DUGO ČEKAO NA POSAO: Dok Rivers novi trener Filadelfije!

HRABRO PRIZNANJE PARTIZANOVOG KOŠARKAŠA: Bio sam zavisnik, bolovao sam od anksioznosti!

HRABRO PRIZNANJE PARTIZANOVOG KOŠARKAŠA: Bio sam zavisnik, bolovao sam od anksioznosti!

Od starta su gosti iz Čačka pokazali da ove sezone nikom neće biti lako protiv njih bez obzira što su debitanti u ABA ligi. Nerandžić, Čarapić i Tornotn u uvodnim minutima meča predvodili su Borac protiv crno-belih koji kao da nisu očekivali jak otpor gostiju. Borac je posle tri minuta vodiol 9:4, da bi Jaramaz trojkom pokrenuo Partizan koji je uspeo da izjednači na 13:13 u 7. minutu. Međutim, nije to poljulalo samopouzdanje gostiju pošto su Tornton i Čarapić nastavili da pogađaju, a kada su im se pridružili Miletić i Smit gosti su prvu deonicu završili sa iznenađujućih sedam poena viška (24:17). 

Početak druge četvrtine u potpunosti je pripao Borcu. Dušan Miletić je nastavio dobru igru iz prve deonice i trojkom doneo prvu dvocifrenu prednost za goste 27:17 u 11. minutu. Nekadašnji igrač Partizana bio je nezaustavljiv i posle pogotka uz faul uz iskorišćeno slobodno bacanje doneo je Borcu vođstvo 33:20 u 13. minutu. Crno-beli su imali mnogo problema u tim trenucima. Gosti su uspevali da pokupe veliki broj skokova u napadu, što ima je donosilo drugug šansu za poentiranje. Pokušaovao je Vlado Šćepanović sa izmenama da trgen svoje igrače, ali je Borac stigao i do maksimalnih 15 poena prednosti 15. minutu. U tim trenucima su crno-bele držali Jarama i Tomas, ali je Borac i dalje imao u svakom trenutku odgovor i gosti su na poluvremenu otišli sa dvocifrneom prednošću.

Iako je Borac na početku treće četvrtine uspeo da zadrži dvocifrenu prednost, Jaramaz i Gordić uspeli su trojkama da smanje zaostatak za gostima na 58:51 u 25. minutu. Odgovor Borca stigao je preko Čarapića i Torntona, a osim dobre igre u odbrani goste je služio i šut za tri poena pa je u 28. minutu prednost Čačana opet bila dvocifrena 66:53. Minijaturom Angole u završnici četvrtine Partizan je pred odlučujuću deonicu uspeo da priđe na 11 poena zaostatka. 

Zakucavanjem Mozlija otvorena je poslednja deonica, da bi Pejdž trojkom uz poene Mozlija serijom 7-0 prišao na 71:68 u 35. minutu. Međutim, još jednom je Borac trojkom rešio napad, a pogodio je Radovan Đoković. Iako je Jaramaz uspeo da postigne poene uz iznuđen faul i sa penala neutrališe trojku Đokovića, na drugoj strani je Todorović bio precizan i Čačani su četiri minuta pre rkaja vodili 77:71. Jaramaz je uz Mozlija bio najraspoloženiji u Partizanu i trojkom je smanjio na 78:74, da bi Miletić uzvratio dsvojkom, a zatim je Đoković svojom trećom trojkom u poslednjoj četvrtini doneo Borcu vođstvo 83:74 na 64 sekunde pre kraja i tako rešio pitanje pobednika, overivši veliko iznenađenje u dvorani ''Ranko Žeravica''.

 

PARTIZAN - BORAC 78:87 (17:24, 19:25, 21:19, 21:19)

DVORANA: Ranko Žeravica.

SUDIJE: Juras, Nikolić, Stefanović.

PARTIZAN: Mika 10, Miler-Mekintajer 4, Pejdž 6, Dangubić, Gordić 13, Jaramaz 21, Angola 6, Veličković 2, Janković 2, Tomas 6, Trifunović, Mozli 8.

BORAC: Tornton 11, Smit 9, Đoković 12, Miletić 10, Gavrilović, Kočović 7, Nerandžić 9, Novaković 3, Džons 10, Todorović 5, Čarapić 11.

 

ABA LIGA, 1. kolo

Petak

FMP - Primorska 84:65

Subota

Igokea - Mega Sokerbet 62:84

Budućnost - Split 84:59

Partizan - Borac 78:87

Nedelja

Cedevita Olimpija - Krka (20)

Ponedeljak

Cibona - Crvena zvezda (18)

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Julijana Trigubčak, poznata hokejaška navijačica.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Piše:
Srbija Danas
03.10.2020. 22:40
Pogledajte više