ABA LIGA: Mega preživela DRAMU! Smit u produžetku SRUŠIO Krku (VIDEO)

10.10.2021. 14:37
Piše:
Srbija Danas
Skuči Smit / Izvor: Foto: ABA liga/KK Mega/Ivica Veselinov
Završnica za infarkt.

Košarkaši Mege pobedili su posle produžetka Krku rezultatom 73:72 (20:17, 16:16, 18:16, 13:18, 6:5), u meču 3. kola ABA lige.

CRVENO-BELI ZASENILI VELIKANE: Podatak koji će OBRADOVATI sve navijače Zvezde!

CRVENO-BELI ZASENILI VELIKANE: Podatak koji će OBRADOVATI sve navijače Zvezde!

MORNAR TONE SVE DUBLJE: Marinović OTKRIO protiv koga Čačani moraju da se BORE!

MORNAR TONE SVE DUBLJE: Marinović OTKRIO protiv koga Čačani moraju da se BORE!

OGROMNO POJAČANJE NA BEKU: Novi potpis u Crvenoj zvezdi! Iz Amerike je

OGROMNO POJAČANJE NA BEKU: Novi potpis u Crvenoj zvezdi! Iz Amerike je

Kanada bi mogla na Svetsko prvenstvo drugi put u istoriji. To govore dosadašnji rezultati kvalifikacija, a reprezentacija za koju brani Milan Borjan (trenutno van stroja zbog oporavka od virusa korona) bi, ako želi da ispiše istoriju, utakmice poput večerašnje (23.55) na gostovanju Jamajki morala da dobija. Kvota na dvojku je 2,20Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Jamajka - Kanada.

Gosti su bolje ušli u meč i sredinom prve četvrtine stekli četiri poena viška (12:16), ali je domaćin do kraja uvodne deonice uspeo da preokrene rezultat u svoju korist (20:17).

Odlepila se Mega na početku drugog perioda na osam koševa prednosti (32:24), međutim, uporni Slovenci nisu odustajali i do poluvremena su uspeli da spuste zaostatak na samo minus tri (36:33).

Ništa manje uzbuđenja donela je treća deonica, gosti su ponovo stigli do preokreta, ali je domaćin konsolidovao redove i u poslednju četvrtinu ušla sa pet poena prednosti (54:49).

Predvođena raspoloženim Rokom Stipčevićem, Krka se potpuno razigrala u poslednjem kvartalu i uspela da izbori produžetak.

I ponovo je ekipa iz Slovenije bolje krenula stigla do vođstva od pet razlike, a Mega je na jedvite jade uspela da se vrati i slavi u završnici. Dodatnih pet minuta bolje su otvorili gosti, Stipčević je vezao pet poena za 72:67, ali se ispostavilo da je to bio i kraj Krkinih nadanja.

Sjajan je bio Skuči Smit, koji je sa 17 poena, sedam asistencija i pet skokova predvodio svoj tim, a posebno se istakao u dodatnih pet minuta, kada je preuzeo odgovornost u napadu i, ispostavilo se, rešio pitanje pobednika.

Kada se rezultat lomio, Smit je ponovo dominirao i sa pet vezanih poena otklonio sve dileme, da bi Boriša Simanić sa još jednim stavio tačku. Tada je Mega povela 73:72, a iako je do kraja ostalo još 120 sekundi, rezultat se nije promenio.

Kod Mege, dvocifreni su bili Boriša Simanić sa 13 poena i 7 skokova, Balcerovski je dodao 11 koševa, a Karlo Matković jedan manje.

U poraženom timu, uz neuhvatljivog Stipčevića, efikasan je bio samo još Luka Lapornik sa 15 poena i osam uhvaćenih lopti.

ABA LIGA, 3. kolo

Nedelja

Mega Basket - Krka pp 73:72

Budućnost - Split (17)

Igokea - Crvena zvezda (19)

Subota

Mornar - Borac 85:90

Partizan - SC Derbi 79:57

Petak

Zadar - Cibona 67:68

Ponedeljak

Cedevita Olimpija - FMP (18)

 

 

 

 

Piše:
Srbija Danas
10.10.2021. 14:37
Pogledajte više