ABA LIGA: Mornar prekinuo post! Pao Zadar

13.01.2024. 19:33
Piše:
Srbija Danas
KK Mornar / Izvor: MN Press
Konačno trijumf...

Prvi put još od kraja oktobra prošle godine i trijumfa nad Krkom, ekipa Mornara je uspela da upiše pobedu u ABA ligi. Barani su to večeras uspeli pred oko hiljadu svojih navijača u ''Topolici'', gde su zasluženo savladali ekipu Zadra rezultatom 86:78.

CRNO-BELE ČEKA TEŽAK POSAO: Panatinaikos JAČI pred Partizan (FOTO)

CRNO-BELE ČEKA TEŽAK POSAO: Panatinaikos JAČI pred Partizan (FOTO)

NI KRALJEVIMA NE CVETAJU RUŽE: Realu se povredila dva igrača (FOTO)

NI KRALJEVIMA NE CVETAJU RUŽE: Realu se povredila dva igrača (FOTO)

JOKIĆ DIŠE ZA VRAT EMBIDU: NBA MVP trka sve zanimljivija!

JOKIĆ DIŠE ZA VRAT EMBIDU: NBA MVP trka sve zanimljivija!

Ovo je tek druga pobeda Mornara u 16 odigranih kola, pa sada zaostaju jedan trijumf za pretposlednjom Krkom, a Zadar je upisao osmi poraz i sada ima skor 8-8 na sredini tabele.

Mornar je i u prošlom kolu, kada je tek posle produžetka poražen od Budućnosti u Podgorici, najavio uspon forme, a večeras se to i potvrdilo.

Vodila je ekipa trenera Pavićevića u najvećem delu meča, uglavnom je to bila blaga prednost, a kada je Dan-Martin pogodio trojku za 79:68, na ulasku u poslednja tri minuta igre, postalo je jasno da će Mornar večeras konačno prekinuti seriju poraza.

Doduše, Zadrani su uspeli da prepolove tu razliku i da na oko minut pre kraja smanje preko Lakića na 79:74, ali je Mornar izdržao taj nalet gostiju i upisao veoma važnu pobedu u borbi za opstanak.

Uroš Luković je sa 17 poena i 10 skokova bio najbolji u pobedničkoj ekipi, imao je na ulasku u završnicu meča i jedno atraktivno zakucavanje, kada je sam sebi asistirao od tablu. Na kraju je efikasniji od njega bio omaleni plejmejker Dan-Martin sa 19 poena, a odličnu partiju pružio je i Milić Starovlah sa 15 poena i 7 skokova.

U ekipi Zadra najefikasniji Lakić sa 19 poena, Karlo Žganec je upisao 18 poena i 10 skokova, a Drežnjak 13 uz deset skokova. Njihov najbolji igrač Luka Božić je tokom ovog meča iskrenuo zglob, pa je na terenu proveo za njega skromna 24 minuta i za to vrenme upisao 10 poena, po tri skoka i asistencije.

Ono po čemu će ova utakmica ostati upamćena je i to što je ekipa Zadra šutirala neverovatnih 45 puta za tri poena, a pogodila samo 12 puta. To je novi rekord AdmiralBet ABA lige po broju šuteva za tri poena. Na drugoj strani, košarkaši Mornara su večeras pogodili 10 trojki iz 25 pokušaja.

 

 

Piše:
Srbija Danas
13.01.2024. 19:33
Pogledajte više