ACO PETROVIĆ UDARIO NA ABA LIGU: "Sva tri hrvatska kluba OŠTEĆENA u velikom broju utakmica"

16.03.2023. 18:30
Piše:
Srbija Danas
Aco Petrović / Izvor: MN Press
Legenda hrvatske košarke digla glas...

Sportski direktor košarkaške reprezentacije Hrvatske Aleksandar Aco Petrović pričao je u intervjuu za "Index.hr", između ostalog i o situaciji hrvatskih timova u ABA ligi.

 

 

 

Legenda hrvatske košarke je u intervjuu govorila ponajviše o temi koja se tiče reprezentacije te izbora novog selektora. Ali, na samom kraju, dotakao se uspeha tamošnjih timova u regionalnom takmičenju ističući da je više puta suđenje bilo na štetu hrvatskih klubova.

- U startu smo svi bili skeptični zbog problema koje su imali, posebno Cibona u formiranju ekipe. A još jedan faktor je neobično važan, da su sva tri naša kluba u velikom broju utakmica prilično oštećena, pa je moglo biti i više pobeda - istakao je Petrović i dodao:

- Izgleda realno da Zadar uđe u plej-of, ali mogli su i ostali. Split je izgubio od Partizana neviđenim previdom zapisničkog stola, delegata i sudija, Cibona je imala vrlo loše suđenje na nekim domaćim utakmicama, ali svi su iznad naših očekivanja. Predviđam da će Zadar u plej-of, Split i Cibona malo teže.

Zadar je trenutno šestoplasirani tim regionalne AdmiralBet ABA lige, Split je deveti, dok finansijski destabilizovana Cibona drži 11. mesto, ali je pitanje gde će i da li će završiti sezonu.

 

BONUS GALERIJA: 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Piše:
Srbija Danas
16.03.2023. 18:30
Pogledajte više