"OVAKVE TRENINGE NISAM DOŽIVEO" Smailagić o Obradoviću: "Uporan da dokaže da je u pravu, obara s nogu"

18.08.2021. 13:46
Piše:
Srbija Danas/Sport klub
Željko Obradović, Alen Smailagić / Izvor: MN Press
Mladi košarkaš ispričao kakvo mu je dosadašnje iskustvo u Partizanu.

Alen Smailagić je prešao put od mlade zvezde trećeligaša Beka sa beogradske periferije, preko odlaska u NBA, do povratka u KK Partizan, najtrofejniji srpski klub, sa trenerom još respektabilnijih kvalifikacija, čiji se poziv ne odbija - Željkom Obradovićem.

BOLJE I OD PANTIĆA IZ TESNE KOŽE: Imamo novog kralja klađenja!

BOLJE I OD PANTIĆA IZ TESNE KOŽE: Imamo novog kralja klađenja!

BERON ANALIZIRAO HOLINSA: Zvezda će uživati u Holinsu... Očekujte ZAKUCAVANJA, veliku ENERGIJU (VIDEO)

BERON ANALIZIRAO HOLINSA: Zvezda će uživati u Holinsu... Očekujte ZAKUCAVANJA, veliku ENERGIJU (VIDEO)

PARTIZAN OSTAO BEZ VEĆ VIĐENOG POJAČANJA: Ništa od crno-belog dresa (FOTO)

PARTIZAN OSTAO BEZ VEĆ VIĐENOG POJAČANJA: Ništa od crno-belog dresa (FOTO)

Smailagić je dugoročniji projekat Partizana s obzirom na trogodišnji ugovor.

- Uslovi su odlični, saigrači su pravi, a o kouču da više ne trošim reči, sve govori njegova fascinantna karijera. Nije mali broj stvari koje sam već naučio od Željka i za ovo kratko vreme. Već smo razgovarali šta od mene očekuje, ali i o nekim akcijama  - ispričao je za Sport Klub.

Alen Smailagić / Izvor: Profimedia

Pozicija u timu?

- Voleo bih da igram ’četvorku’, ali će zavisiti od trenera, rivala, utakmica… U ovom trenutku se ne opterećujem takvim stvarima - kaže Smailagić.

On je na parket kročio kao 12-godišnjak u Kotežu, a kao jedva punoletan ostvario košarkaški san svakog klinca na planeti, priznaje da se sa nečim prvi put sreo u crno-belom dresu.

- Ovakve treninge još nisam doživeo. Toliko znanja, ali i strpljenja. Čak i kada uradimo nešto sasvim korektno, ma odlično, Željko ima dodatak u smislu da to može još bolje, na samo neki njegov način. Uporan je da nam dokaže da je u pravu, a to te obori s nogu. Zato ima toliko pozitivnog uzbuđenja, a na treningu, jedan drugog prosto teramo da dižemo ’lestvicu’ - veoma vedro je ispričao.

KK Partizan / Izvor: Srbija Danas

Derbi plej-ofa iza Ligu šampiona igraju Benfika i PSV, a večeras (21.00) u Lisabonu Portugalci će pokušati da steknu zalihu pred revanš u Ajndhovenu. Kvota na keca je 2,25, na iks 3,35, a na dvojku 3,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Benfika - PSV.

U Partizanu, pola tima su nova lica. Od Smailagića, pa Kevina Pantera, Zeka Ledeja (Armani), Radiona Kurucsa (Milvoki), Dalasa Mura (Guangdžuo) do Alekse Avramovića (Estudijantes). Lista još nije zaključena.

- Dopadaju mi se saigrači, a boravak na Zlatiboru nije samo znoj u dvorani ili teretani, već i prilika da se što bolje upoznamo, profunkcionišemo, napravimo pravu hemiju, koja može da bude presudna za uspehe - kaže Smailagić, a ovo poslednje fanovi čekaju godinama. U tu svrhu, i "slavina" je baš otvorena.

- Očekujem isto što i navijači. Ne moram da budem konkretniji. Niti će biti lako, ni uvek med i mleko, ali verujem da možemo nešto da napravimo - samouveren je Alen Smailagić.

Sve vesti o transferima KK Partizan možete pratiti NA OVOM LINKU.

BONUS GALERIJA:

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Piše:
Srbija Danas/Sport klub
18.08.2021. 13:46
Pogledajte više