ALIMPIJEVIĆ: Izgubili zbog šest minuta loše igre

24.10.2017. 22:19
Piše:
Srbija Danas
Pero Antić i Dušan Alimpijević / Izvor: MN Press
Crveno-beli poraženi u Podmoskovlju sa 85:78.

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević istakao je loše odigranu treću četvrtinu kao ključ poraza od Himkija u trećem kolu Evrolige.

SVE MU JE JASNO: Himki slavio, a Šved ishvalio Zvezdu za sve pare!

ĐENKA SE JAVIO ODMAH POSLE MEČA: Porukom je ZAPALIO navijače Zvezde (FOTO)

- Pali smo u pet, šest minuta treće deonice, ne znam tačno. To je bilo dovoljno da izgubimo. Ova četvrtina je odlučila pobednika, jer smo u prvom poluvremenu uglavnom bili dobri. Veoma važno u ovakvim utakmicama je i to što nismo bili koncentrisani prilikom izvođenja slobodnih bacanja – objasnio je Alimpijević.

Najmlađi trener u Evroligi je dodao da je bilo teško očekivati od nekih igrača, kao na primer Pera Antića, da posle napornih putovanja u Zagreb I Moskvu bude svež u šutu za tri poena. Makedonski krilni centar je šutirao 1/4 protiv Himkija.

– Posle utakmice protiv Barselone putovali smo u Zagreb, a iz Zagreba smo išli pravo u Moskvu. Za igrače kao što je Pero je to veoma naporno.

Dušan Alimpijević / Izvor: MN Press

Alimpijević je spomenuo i jednu mnogo važnu stvar.

– Imamo mnogo manji budžet od ostalih, ali smo pokazali da možemo da igramo sa svima, pogotovo kod kuće. Naše šanse su, naravno, uvek veće na domaćem terenu – podvukao je Alimpijević.

Piše:
Srbija Danas
24.10.2017. 22:19
Pogledajte više