ALIMPIJEVIĆ POTVRDIO: Protiv MZT bez dvojice VEOMA važnih igrača

21.01.2018. 14:04
Piše:
Srbija Danas
Dušan Alimpijević / Izvor: MN Press
Utakmica će biti odigrama u ponedeljak.

Posle poraza u Evroligi od Makabija, košarkaši Crvene zvezde se okreću obavezama u ABA ligi. U ponedeljak (18.00), u dvorani "Jane Sandaaski", ekipa Dušana Alimpijevića gostovaće ekipi MZT u utakmici 17. kola regionalnog takmičenja. 

- Za razliku od prve utakmice u Beogradu, dosta toga se promeilo u ekipi MZT. Tu je novi trener (Željko Lukajić), došlo je dosta novih igrača, posebo na pozicijama četiri i pet, stigli su Majstorović, Spasojević.... Sa prošlom utakmicom i pobedom u Zagrebu, naš sledeći rival je zadržao šanse za opstanak i sada im je svaka utakmica od velikog značaja u toj borbi. Prvi protivnik u toj seriji utakmica je Crvena zvezda i sigurno će biti motivisani da pokažu dobru igru i reakciju nakon dobre utakmice sa Cibonom. Zato moramo da shvatimo ovu utakmicu najozbiljnije moguće, jer se naš prioritet zna. Očekujem da odigramo dobru utakmicu, ali moramo da budemo i maksimalno oprezni, jer ćemo nastupiti bez povređenih Antića i Feldina - rekao je za klupski sajt Alimpijević. 

Da u Skoplju neće biti lako svestan je i kapiten Branko Lazić. 

Branko Lazić / Izvor: MN Press

- Očekuje nas teška utakmica, MZT je pokazao protiv Cibone  i karakter i kvalitet.  Promenili su trenera, nekolicinu igrača i osvojenim bodovima u Zagrebu, pokazali su da će se boriti do kraja za opstanak. Ekipa u kojoj ima puno dobrih šutera, počev od Trajkovskog, Stojanovskog. Zato moramo da odigramo čvrsto, dobro u odbrani i da kontrolišemo ritam utakmice kako nama odgovara - kazao je Lazić uoči meča u koji njegov tim ulazi sa trećeg mesta i učinkom 13-3. 

Na drugoj strani, MZT je poslednji na tabeli sa "obrnutim" skorom - 3-13. Crveno-beli se posle meča u Skoplju vraćaju autobusom za Beograd i počinje pripreme za novi evroligaški duel sa Olimpijakosom.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas
21.01.2018. 14:04
Pogledajte više