AMERIKANAC BIRANIM REČIMA O CRVENO-BELIMA: Zvezda se pamti zauvek (FOTO)

11.10.2016. 16:27
Piše:
Srbija Danas
Košarkaši Crvene zvezde / Izvor: MN Press
U Beogradu osvajao trofeje.

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Kvinsi Miler imao je samo reči hvale za saigrače iz vremena dok je nosio crveno-beli dres, kao i trenera kluba sa Malog Kalemegdana Dejana Radonjića. Miler je nedavno otkrio da mu Zvezda duguje 65.000 dolara, ali se ispostavilo da je Amerkinac kažnjen zbog nediscipline. Ipak, krilni košarkaš se rado seća vremena provedenog u Beogradu, a istakao je u intervju za Jurohups da mu nije bilo teško da se privikne na evropski stil košarke.

- Mogu reći da mi je prelaz s američke na evropsku košarku bio lak. A znate zašto? Imao sam veliku želju da učim. Dolaskom u Evropu bio sam svestan da ću igrati drugačiju košarku od one na koju sam navikao - rekao je Miler. - Tada sam shvatio da moram da postanem otvoren za nove stvari i slušam šta drugi imaju da kažu. Uostalom, u Zvezdi sam kraj sebe imao izvanredne saigrače, ali i trenera koji su mi pomogli.

Kada je u pitanju protekla sezona u Zvezdi u kojoj je odbranjena titula u prvenstvu Srbije i u ABA ligi, Miler ima samo reči hvale.

Kvinsi MIler pre meča sa Cedevitom / Izvor: MN Press

- Znali smo da smo favoriti za osvajanje ABA lige i Superlige Srbije, zato smo tražili samo dve stvari - konstantnost u igri i skromnost. Ponekad smo se malo mučili jer iako smo imali neke velike evropske pobede, gubili smo mečeve u ABA ligi. Zato smo i bili drugi na tabeli pre početka plej-ofa, ali onda smo sazreli i osvojili obe titule - objasnio je Miler.

Upravo je odličnim igrama u Zvezdi, Miler privukao pažnju bogatih klubova, a najbrži je bio Makabi. Zainteresovani su bili i neki timovi iz NBA lige.

- Kada sam već dogovorio saradnju s Makabijem, dobio sam nekoliko unosnih NBA ponuda, ali sve sam to odbio. I nisam zažalio nijednog trenutka. Razmišljao sam, ako su bili tu ovog leta, biće i sledećeg. Ali, nije mi to ni važno, jer sam stvarno želeo da zaigram za Makabi. Znam da sam napravio pravi potez - istakao je Miler, koji se povredio u pauzi, i propustiće veći deo sezone.

 

Piše:
Srbija Danas
11.10.2016. 16:27
Pogledajte više