BERTANS SE SETIO DULETA: Nije mi prijalo kada je vikao na igrače

20.01.2018. 13:23
Piše:
Srbija Danas
Davis Bertans / Izvor: MN Press
Iskren.

Bivši košarkaš Partizana Davis Bertans, koji već drugu sezonu igra za San Antonio, prisetio se saradnje sa Duškom Vujoševićem.

ĐOKOVIĆ POSLE NOVE POBEDE: Idem meč po meč, zadovoljan sam

DETONACIJA: Partizan dovodi pojačanje iz SAD (FOTO)

Letonac puno emocija pričao je o trofejnom treneru crno-belih.

- Dule je bio jedinstven. Zajedno sa Bogdanom Bogdanovićem proveo sam mnogo dodatnih časova treninga sa Vujoševićem. U tom uzrastu to mi je zaista mnogo pomoglo. U mentalitetu ljudi iz nekadašnje Jugoslavije postoji određena doza ludila. Naravno da nije prijalo kada je vikao na igrače, ali on je samo brinuo o svojim košarkašima. Ostajali smo satima posle treninga, šutirali izlazeći iz skrinova i ponekad nismo mogli da napustimo halu dok ne pogodimo deset trojki u nizu. U nekim situacijama morali smo da šutiramo u baštenskim rukavicama. Bilo je mnogo različitih stvari, ali kad se podvuče crta, sve to nam je mnogo pomoglo - izjavio je Bertans.

On je pomenuo i sadašnjeg trenera Grega Popovića.

- Znao sam da vodi jednu od najboljih košarkaških organizacija sa stilom koji je najbliži evropskoj košarci. Igrači "dele" loptu, ne postiže jedan igrač sve poene i vrlo često imamo šestoricu ili sedmoricu sa dvocifrenim brojem poena. Mnogi evropski treneri se ljute kada protivnik postigne koš, ali ovde je drugačije, Popović zna da ne možemo da odbranimo svaki napad, a najvažnije je da u odbrani dajemo sve od sebe - dodao je Letonac.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas
20.01.2018. 13:23
Pogledajte više