BOL I TUGA NE PROLAZE: Održan pomen u znak sećanja na Harisa Brkića! Protiv Slaska ZAVLADAĆE muk na tajm-autu!

15.12.2021. 17:31
Piše:
Srbija Danas
Haris Brkić / Izvor: MN Press
Partizan nije zaboravio tragično nastradalog kapitena.

Prošla je tačno 21 godina otkako nas je napustio legendarni as KK Partizan Haris Brkić.

NE IDE MU SE IZ HUMSKE: Košarkaš Partizana ODBIO da napusti klub!

NE IDE MU SE IZ HUMSKE: Košarkaš Partizana ODBIO da napusti klub!

STANOJEVIĆ BLISTA: Bili smo izvanredni...

STANOJEVIĆ BLISTA: Bili smo izvanredni...

ZA NJEGOVO DOBRO: Pokuševski ponovo u Razvojnoj ligi

ZA NJEGOVO DOBRO: Pokuševski ponovo u Razvojnoj ligi

Nekadašnji kapiten crno-belih, koji je još branio boje podgoričke Budućnosti, čačanskog Borca i Bosne, preminuo je tri dana pošto je nepoznati napadač pucao na njega, na parkingu ispred dvorane "Aleksandar Nikolić".

Na Centralnom groblju u Beogradu, danas su na pomen izašli Harisovi nekadašnji saigrači, treneri i prijatelji: Zoran Stevanović, Mlađan Šilobad, Miroslav Berić, Zoran Sretenović, Rajko Toroman, Jadranko Nikolić, Žarko Stijović, Bogdan Stanojević i Željko Krunić.

Uspomenu na čoveka za kojeg se i dvadeset jednu godinu kasnije prepričava da je imao najbolji dvokorak, čuvaju njegovi klubovi. Danas, na utakmici Evrokupa protiv Slaska iz Vroclava, tokom prvog "tajm auta" će u tišini biti odata pošta Harisu.

Podsetimo, Brkić je rođen 24. jula 1974. godine u Sarajevu. Košarkom je počeo da se bavi sa 10 godina, kada je počeo sa treninzima u KK Bosna. Sa svega sedamnaest godina, Brkić 1992. godine prelazi u Partizan odakle je pozajmljen Borcu iz Čačka.

Haris Brkić / Izvor: Foto: KK Partizan

Za čačanske Zebre, odigrao je svoje prve minute u seniorskoj konkurenciji, nakon čega je ubrzo usledio povratak u Partizan, gde je za šest sezona osvojio tri titule šampiona države i tri nacionalna kupa.

U sezoni 1997/98, Haris je bio kapiten tima koji se plasirao na Fajnal-for u Barseloni.

Potom se preselio u Podgoricu, gde je u sezoni 1999/00. Brkić igrao za Budućnost, tim u kojem je započeo i sezonu 2000/01. Posle nekoliko nedelja, Haris se iz Podgorice vratio u svoj Partizan.

Ipak, kobnog 12. decembra 2000. godine se desio napad vatrenim oružijem na Harisa Brkića i njegovo srce je prestalo da kuca tri dana kasnije.

Sve najnovije vesti o KK Partizan pročitajte OVDE.

 

 

Piše:
Srbija Danas
15.12.2021. 17:31
Pogledajte više