"RAT" U MORAČI PRIPAO BUDUĆNOSTI: Ivanović SAMLEO Partizan nakon što su mu dosudili tehničku - 17 poena u poslednjoj četvrtini

16.01.2021. 17:36 21:21
Piše:
Srbija Danas
KK Budućnost VS KK Partizan / Izvor: Foto: Budućnost VOLI
Važan meč za obe ekipe u borbi za "Top 4".

Uzbuđenja dostojna derbi meča zaostalog 15. kola ABA lige. Košarkaški rat u hali "Morača" u velikoj borbi za "Top 4" pripao je podgoričkoj Budućnosti koja je savladala beogradski Partizan rezultatom 80:72.

Imaš 1500 razloga da klikneš, a samo 1 klik je dovoljan za KEŠ ISPLATU!

Imaš 1500 razloga da klikneš, a samo 1 klik je dovoljan za KEŠ ISPLATU!

PARTIZANU I VOJVODINI PONUĐEN HRVAT: Napadač u potrazi za novim klubom, prošle sezone je bio BRUTALAN

PARTIZANU I VOJVODINI PONUĐEN HRVAT: Napadač u potrazi za novim klubom, prošle sezone je bio BRUTALAN

DRIBLING, PA PETA: Sadik nastavio TEROR u Španiji, nove dve LEPOTICE! U Humskoj SKAČU od sreće (VIDEO)

DRIBLING, PA PETA: Sadik nastavio TEROR u Španiji, nove dve LEPOTICE! U Humskoj SKAČU od sreće (VIDEO)

Tri četvrtine se igralo gotovo koš za koš, nijedna ekipa nije uspela da ostvari značajniju prednost. Sve do poslednje kada je eksplodirao i do tada odlični bek Podgoričana Nikola Ivanović. On kao da se naljutio kada je na početku poslednje deonice (u tom trenutku su vodili gosti 54:55) dobio tehničku grešku zbog prigovora (uz još jednu koju je dobio trener Budućnosti Petar Mijović) i za samo minut je ubacio osam poena. U tom periodu igre ubacio je ukupno 17. Ivanović je bio i najefikasniji i najbolji igrač meča (25 pogodaka, tri asistencije i dva skoka za ukupan indek od 29).

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Periodične odlične role Uroša Trifunovića (9 poena), Markusa Pejdža (9), Erika Mike (11 poena, najbolja partija u ABA ligi dosad) i novajlije Džošue Perkinsa (10), nisu bile dovoljne da se napravi iznenađenje na teškom gostovanju za crno-bele u teškoj situaciji u kojoj su trenutno u ABA ligi. Poraz koji čini da plasman Partizana u "Top 4" bude zaista ogroman poduhvat. Poeni i energija Ognjena Jaramaza koji je čitav meč presedeo na klupi zbog povrede su očigledno nedostajali Beograđanima, a Kodi Miler-Mekintajer (7), Rade Zagorac (14 poena, ali gotovo svi pred kraj meča kada je Budućnost već prelomila) i Nemanja Dangubić (3) imali su još jedan bled meč. Njima su se pridružili i večeras gotovo nevidljivi Rašon Tomas (4) i Vilijam Mozli (3).

Uzbudljiva je bila prva četvrtina. Posle laganijeg starta u kom se više snašla Budućnost koja je veći deo vremena bila u vođstvu (veliki broj poena sa linije za slobodna bacanja), probudio se Partizan koji je u kratkom vremenu preokrenuo rezultat i na prvi odmor otišao sa pola koša prednosti (20:21). Blistao je Uroš Trifunović koji je za samo jedan minut ubacio osam poena, ali je to bilo gotovo sve što je pokazao do kraja meča.

/ Izvor:

Drugi period ponovo je bolje otvorila Budućnost, a igralo se veoma čvrsto i obe ekipe su teško dolazile do poena. Podgoričani su u nekoliko navrata išli na +5, ali su se Beograđani vrlo brzo vraćali. Na kraju je na poluvremenu rezultat bio 41:36 pošto je odlični Amedeo Dela Vale pogodio dvojku u poslednjoj sekundi.

Treća četvrtina je pripala Partizanu koji je vrlo brzo vrati rezultatsku klackalicu. Nijedna ekipa nije mogla da se odlepi, igrači su leteli po parketu u borbenoj i napetoj utakmici. Raspucao se u tom delu utakmice Pejdž koji je dao tri trojke.

Na samom startu poslednje deonice Ivanović je, uz trenera Mijovića, dobio tehničku zbog prigovora, a polovičan je sa linije za slobodna bacanja bio Uroš Trifunović. Crno-beli su u tom trenutku vodili 54:55, a onda je počeo šou jednog čoveka. Revolveraški se raspucao Ivanović! Trojke, flouter, ulazi... Sve mu je išlo od ruke, a samo u toj četvrtini postigao je 17 poena i prelomio je meč dok se Partizan uzalud trudio da se vrati.

Kako je tekao meč možete da pratite u nastavku teksta:

IV ČETVRTINA

10. minut
Kraj utakmice! Dobar prodor Mekintajera vratio je dramu (75:72), ali je Ivanović pogodio dalekometnu trojku za 78:72. Zagorac je napravio potom tehničku i Dela Vale je sa slobodnih bacanja postavio konačnih 80:72.
9. minut
Probudio se Rade Zagorac pred kraj meča (10 poena u završnici). Trojkom je doneo nadu Partizanu i smanjio je na 75:70.
4. minut
Ivanović ima već 22 poena, sve pogađa i diktira igru svog tima dobrimrazigravanjima. Trojke, flouter, ulazi... Sve mu ide od ruke! Budućnost čini se da lomi meč i vodi 73:65.
8. minut
Odlepila se Budućnost na maksimalnih +7. Blista "revolveraš" Ivanović koji je za minut igre ubacio osam poena za 64:57.
10. minut
Počela je poslednja četvrtina, Trifunović je bio polovičan sa linije za slobodna bacanja posle dve tehničke koje je dobila Budućnost (Ivanović i trener Mijović). Kao da je to iznerviralo Ivanovića koji je odmah odgovorio trojkom za novu prednost domaćina 57:55.

III ČETVRTINA

10. minut
Kraj treće četvrtine - egal, 54:54. Ni jedna nkipa nije mogla da se odlepi, igrači su leteli po parketu u borbenoj i napetoj utakmici.
6. minut
Raspucao se Pejdž i ubacio je treću trojku. Ekipe se smenjuju u vođstvu, a crno-beli drugom trojkom Mike (najbolja utakmica u ABA ligi dosad) odlaze na 49:52.
7. minut
Druga trojka Pejdža za vođstvo Partizana od pola koša, ali je na drugoj strani i Budućnost posle skok-šuta Dela Valea vratila vođstvo za 45:44.
9. minut
Počelo je drugo poluvreme. Prvi koš postigao je Markus Pejdž za Partizan i to trojku za 41:39. Odmah su gosti izjednačili na 41:41 prvim poenima Rašona Tomasa.

II ČETVRTINA

10. minut
Kraj prvog poluvremena. Kobs je uz zvuk sirene pogodio za konačnih 41:36
Kod Partizana su se istakali Trifunović i Perkins koji su ubacio po osam poena, dobar je i Mika sa šest, dok je kod Budoćnosti Dela Vale dao devet, Ivanović osam, a Kobs sedam.

 

9. minut
Težak šut za dva poena pogađa Danilo Nikolić preko večeras solidnog Erika Mike (6 poena, uz jednu trojku) za 36:33 za Budućnost.
 
6. minut
Čvrsta borba, ekipama treba dosta znoja da bi postigle koš. Igralo se koš za koš, ali je Budućnost nakon 29:29 vezala pet poena (uz još jednu trojku Ivanovića) i vodi 34:29.
3. minut
I drugu četvrtinu nešto bolje otvara Budućnost. Pogodio je Ivanović trojku i Crnogorci vode 29:26.

I ČETVRTINA

10. minut
Gosti na kraju prve četvrtine imaju minimalnu prednost 20:21. Blistao je Trifunović koji je za otprilike jedan minut ubacio osam poena.
8. minut
Muči se Partizan u napadu, ali je ekipu podigao individualnim rolama Uroš Trifunović koji je vezao sedam uzastopnih poena. Na kraju je i novajlija Džošua Perkins pogodio trojku za preokret i novo vođstvo crno-belih od 16:19 na oko dva minuta do kraja prvog dela igre. Utakmica se drastično ubrzala u odnosu na laganiji početak...
3. minut
Posle 0:3, Budućnost pravi seriju 7:0 (pet koševa sa linije za slobodna bacanja) za vođstvo od 7:3
1. minut
Počela je utakmica u Podgorici, Budućnost nije uspešno izvela alej-ap, a Partizan je postigao trojku preko Nemanje Dangubića.

ABA LIGA 15. KOLO, BUDUĆNOST - PARTIZAN 80:72 (20:21, 21:15, 13:18, 26:18)

DVORANA: Morača, Podgorica

SUDIJE: Sašo Petek, Mario Majkić, Denis Hadžić

BUDUĆNOST: Kobs 9, Ivanović 25, Edžam, Šehović, Nikolić 6, Apić 8, Mitrović 7, Dela Vale 17, Nikolić, Popović 2, Rid 6, Žugić

Trener: Petar Mijović

PARTIZAN: Mika 11, Miler-Mekintajer 7, Zagorac 14, Pejdž 9, Dangubić 3, Jaramaz, Veličković, Perkins 10, Janković 2, Tomas 4, Trifunović 9, Mozli 3.

Trener: Saša Filipovski

 

Piše:
Srbija Danas
16.01.2021. 17:36 21:21
Pogledajte više