DRAMA DO POSLEDNJE SEKUNDE: Zvezda gubila na minut do kraja, a onda - HRVATI SVE PROSULI! Teška pobeda

15.11.2020. 20:55
Piše:
Srbija Danas
Crvena zvezda - Split / Izvor: Foto: KK Crvena zvezda
Krajnje neizvesno.

Košarkaši Crvene zvezde sastali su se sa Splitom u okviru sedmog kola ABA lige. Crveno-beli bili su bolji od Splićana rezultatom 78:76.

KECMANOVSKI KOŠ: Meč u Ljubljani obeležio SPEKTAKULARAN pogodak (VIDEO)

KECMANOVSKI KOŠ: Meč u Ljubljani obeležio SPEKTAKULARAN pogodak (VIDEO)

I TO SE DESILO: Jokić ponovo u Megi (FOTO)

I TO SE DESILO: Jokić ponovo u Megi (FOTO)

POSTALA SAM REPREZENTATIVKA VELIKE NACIJE - SRBIJE: Košarkašica oduševila narod - "Bog me blagoslovio"

POSTALA SAM REPREZENTATIVKA VELIKE NACIJE - SRBIJE: Košarkašica oduševila narod - "Bog me blagoslovio"

Nije dobro Crvena zvezda otvorila utakmicu, što su iskoristili gosti i sjajnom energijom stigli do početne prednosti. Izabranici Saše Obradovića nikako nisu uspevali da pronađu prvao rešenje u napadu, gde su se dosta mučili, dok je Vranković predvodio goste sa deset postignutih poena u ovom delu.

U jednom momentu Mačinković je Splićane odveo na "plus 10", ali je onda Lojd ušao u ritam i razliku spustio na šest poena.

Uspela je domaća ekipa da se konsoliduje u drugom periodu, a u ovoj četvrtini Zvezda je zaigrala agresivniju odbrnau, te je presing urodio plodom.

Lojd je odradio sjajan posao u napadu, dok je Volden bio dobar na obe strane terena, a prednost gostiju je održavao Marko Luković. U momentima kada je on zbog faulova morao da napusti teren, počela je i da se topi razlike. Inače, presudni su bili i procenti šuta, jer crveno-beli nikako nisu mogli da pogode zicere, a imali su nekoliko neiskorišćenih ofanzivnih skokova.

Treća četvrtina je bila podjednako uzbuljiva kao i dve prethodne, a nju su bolje otvorili gosti. Prednosti Splićana je rasla, a na vrhuncu je bila nakon pet minuta igre kada je Marko Luković doneo "plus 14" teškim šutem s jedne noge. Zvezda se potom mučila, ali je upela da se iščupa, a prvim pogotkom na meču u poslednjim momentima ovog perioda je i prvi put povela.

Stvari su se zakomplikovale u finišu poslednje četvrtine kada je bila ravnopravna igra, a Marko Luković je pogodio za 76:74.

Split je vratio prednost na minut do kraja, ali je izgubljena lopta opet koštala hrvatsku ekipu. Junak pobede je Džordan Lojd koji je pri nerešenom rezultatu 76:76 osvojio loptu i potom poentirao. Ispostavilo se da je to i konačan rezultat.

Podsećamo, Zvezda se nalazi u paklenom ritmu utakmica pošto je prošle nedelje odigrala dve evroligaške utakmice, a i u sedmici ispred nas je očekuje isti broj mečeva u Evropi.

Rezultati kola:

Cibona - Partizan NIS 75:82

Mornar : Koper Primorska 87:66

Mega Soccerbet - Krka 71: 70  

Cedevita Olimpija - Borac 97:88       

Crvena zvezda mts : Split 78:76

 

Piše:
Srbija Danas
15.11.2020. 20:55
Pogledajte više