DALJE NEĆEŠ MOĆI! Bjelica i Ratnici ZAUSTAVILI istorijski niz Finiksa (VIDEO)

04.12.2021. 08:27
Piše:
Srbija Danas
Nemanja Bjelica / Izvor: Profimedia
Pobeda Golden Stejta u velikom derbiju.

U velikom derbiju Zapadne konferenicije, ali i kompletne NBA, Golden Stejt je savldao Finiks sa 118:96. Ratnici su ubedljivim triojumfom prekinuli istorijski niz Sansa od 18 uzastopnih pobeda, ali što je još važnije izjednačili se sa njima na čelu tabele.

POSLE BROJNIH POVREDA: U Denveru su MORALI da reaguju, stiglo POJAČANJE

POSLE BROJNIH POVREDA: U Denveru su MORALI da reaguju, stiglo POJAČANJE

MVP TRKA: Jokić nazadovao, Kari očekivano prvi

MVP TRKA: Jokić nazadovao, Kari očekivano prvi

KSS IMENOVAO SELEKTORE MLAĐIH SELEKCIJA: Mladu reprezentaciju vodiće trener Cibone (FOTO)

KSS IMENOVAO SELEKTORE MLAĐIH SELEKCIJA: Mladu reprezentaciju vodiće trener Cibone (FOTO)

Domaćin je već tokom prve četvrtine stekao sedam poena prednosti, da bi ona tokom drugog kvartala otišla i na dvocifren nivo. Finiks nije želeo mirno da stoji, već se spustio na posed zaostatka, ali je tada doživeo potpuni kolaps koji ga je odveo u poraz. Golden Stejt je u završnici trećeg perioda uspeo da se popne na ogromnu prednost, koja je pred kraj meča iznosila i +25. Sansi na kraju nisu uspeli ni da dobace do 100 poena, pa su se Ratnici po broju pobeda sada izjednačili sa ekipom iz Arizone .

 Nemanja Bjelica je imao sasvim dobar učinak sa osam ubačenih poena uz šest skokova i dve asistencije za15 minuta igre. Međutim, glavna violina tima očekivano je bio Stef Kari koji je postigao 23 poena uz po pet uvaćenih i podeljenih lopti saigračima. Geri Pejton je imao šest manje, baš kao i Endru Vigins. Poraženi sastav najviše se je gledao ka Diandreu Ejtonu, koji je doskočio do 23 poena, baš kao i Kari.

U velikom derbiju Los Anđeelsa slavili su Klipersi. Iako su nominalni gosti večeras vodili kroz čitav poslednji period, viđena je prava dramu koja je rešena na liniji za slobodna bacanja – 115:119.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Markus Moris sa 21 poenom i dva skoka, Pol Džordž ga je ispratio sa samo dva poena manje, dok je u “zvezdanom“ timu Lejkersa ispred ostalih bio Entoni Dejvis sa dabl-dablom od 27 poena i 10 skokova, dok je isti učinak imao i Lebron Džejms koji je uz 23 poena stigao do 11 uhvaćenih lopti.

Presudna za pobedu Klipersa bila je trojka Kenarda u trenutku kada su Lejkersi prišli na dva poena zaostatka. Moris je potom još jednim pogotkom sa distance samo stavio tačku na veliki dvoboj u El Eju.

Najveće iznenađenje desilo se u Dalasu gde je Nju Orleans slavio sa 107:91. Luka Dončić je ubacio 21 poen uz deset skokova, a na to je dodao i sedam asistencija. Naš Boban Marjanović je za sedam i po minuta ubacio četiri poena uz tri skoka, ali to nije bilo dovoljno za pobedu Mevsa.  Najzaslužniji za pobedu Nju Orleansa bio je Brendon Ingram koji je ubacio 24 poena.

REZULTATI

Indijana – Majami 104:113

Vašington – Klivlend 101:116

Atlanta – Filadelfija 96:98

Bruklin – Minesota 110:105

Hjuston – Orlando 118:116

Dalas – Nju Orleans 91:107

Juta – Boston 137:130

Golden Stejt – Finiks 118:96

L.A Lejkers – L.A Klipers 115:119

Najnovije vesti iz košarke pročitajte OVDE

BONUS GALERIJA

 

Piše:
Srbija Danas
04.12.2021. 08:27
Pogledajte više