DANILOVIĆ DOČEKAO ZLATNE BASKETAŠE: "Ne treba da brinemo o budućnosti"

13.09.2021. 17:04
Piše:
Srbija Danas
Basket 3x3 Danilović / Izvor:
Nastavlja se žetva medalja.

Aleksandar Ratkov, Dejan Majstorović, Mihailo Vasić, Miroslav Pašajlić doneli su Srbiji novu zlatnu medalju sa prvenstva Evrope u basketu 3x3. 

DŽEKPOTOM DO MILIONA - MLADA ANDRIJANA OSVOJILA BOMBASTIČNU NOVČANU SUMU!

DŽEKPOTOM DO MILIONA - MLADA ANDRIJANA OSVOJILA BOMBASTIČNU NOVČANU SUMU!

BEZ KONKURENCIJE! Srbin MVP Evropskog prvenstva

BEZ KONKURENCIJE! Srbin MVP Evropskog prvenstva

VASA MICIĆ OTKRIO: Nisam hteo u Armiju!

VASA MICIĆ OTKRIO: Nisam hteo u Armiju!

Naši basketaši pobedili su Litvaniju u finalu 20:14. Srbija je tako treći uzastopni put postala šampion Evrope!

Trostruke osvajače evropskog zlata dočekao je predsednik KSS Predrag Danilović.

– Momci svaka vam čast! Videli smo se nedavno ovde, iskreno, veoma sam srećan, duboki naklon i poštovanje, jer znam da je teže odbraniti titulu nego je osvojiti… Želeo bih da napomenem da se kroz naše nacionalno 3×3 prvenstvo, koji već godinama odlično funkcioniše, stvaraju i pojavljuju mladi igrači, a najbolji primer je naš novajlija Miroslav Pašajlić, koji je postao MVP ovog Evropskog prcvenstva u Parizu. Dakle, što se tiče mladih i dobrih 3×3 igrača, uvek ćemo da ih imamo,  zbog čega sam iznad svega srećan jer ne treba da brinemo o budućnosti. Jedino još mogu da ponovim ono što sam nedavno rekao kada smo bili ovde posle Olimpijskih igara u Tokiju – Savez je tu za vas i uvek će da bude uz vas, bilo privatno ili kada ste u reprezentaciji… Uvek možete da se oslonite na Savez, imaćete najbolje uslove, tako da vam još jednom čestitam na velikom uspehu – rekao je Danilović.

Prisutnima se obratio i naš najiskusniji reprezentativac Dejan Majstorović, koji je učestvovao u osvajanju deset od ukupno 11 medalja muške seniorske 3×3 reprezentacije Srbije.

– Pre svega bih se, u ime ekipe, zahvalio Košarkaškom savezu Srbije koji nam je tokom cele godine omogućio dobre uslove za trening i da se dobro spremimo za Olimpijske igre i Evropsko prvenstvo. Mislim da smo to vratili na pravi način, doneli smo dve medalje, ovog puta zlatnu… Odigrali smo dobar turnir na EP, pogotovo drugog dana kada smo se fokusirali na defanzivnu igru, primili 17, 13 i 14 poena i zasluženo osvojili zlatnu medalju – poručio je Majstorović.

BONUS GALERIJA

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
 
Piše:
Srbija Danas
13.09.2021. 17:04
Pogledajte više