Đorđević obavio razgovore sa reprezentativcima, možda bude i otkaza

31.05.2018. 06:25
Piše:
Tanjug
Košarkaška reprezentacija Srbije / Izvor: Profimedia
Košarkaše Srbije očekuju dueli kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević obavio je razgovore sa svim kandidatima za treći "prozor" u kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, odnosno utakmice protiv Gruzije i Nemačke. Ðorđević je pozvao 25 košarkaša, među kojima su iz NBA lige Miloš Teodosić, Boban Marjanović i Nemanja Bjelica i napravio dogovor sa svima oko priključivanja reprezentaciji, pa će se prva grupa okupiti 15. juna, a ostatak tima pet dana kasnije.

ODUŠEVIO NOVAKA: Španac se prilikom pozdrava NA SRPSKOM obratio Đokoviću. Šmeker! (VIDEO)

DŽIKIĆ ODABRAO: Ovo će biti najveće POJAČANJE Budućnosti za Evroligu (VIDEO)

Odluka stručnog štaba o igračima koji će igrati protiv Gruzije i Nemačke zavisiće i od povreda, kao i od statusa igrača u njihovim klubovima (neki igrači pregovaraju oko promene sredine).

- Košarkaški savez Srbije kao i uvek razume lične i klupske obaveze igrača, da su iza njih iscrpljujuće sezone, ali očekuje da i oni razumeju potrebe nacionalnog tima i doprinesu koliko mogu dobrim rezultatima. Kao organizacija smo dužni da se prilagodimo novim okolnostima, kao i sistemu takmičenja na koji nismo mogli da utičemo - navodi se na sajtu KSS.

Uoči utakmica u Gruziji (29. jun) i protiv Nemačke u Novom Sadu (2. jul) planirane su dve kontrolne utakmice zatvorenog tipa (21. i 23. jun).

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE. 

Piše:
Tanjug
31.05.2018. 06:25
Pogledajte više