DRAMA U ČAIRU: U predigri VELIKOG finala, pioniri VEČITIH RIVALA se borili za trofej (FOTO)

17.02.2019. 14:19
Piše:
Srbija Danas
Grbovi večitih / Izvor: SD/ilustracija
Odigran meč za pehar Mini Kupa.

U finalu Mini Kupa Srbije sastali su se pioniri Crvene zvezde i Partizana u niškom Čairu, a pobedu su u neizvesnoj završnici odneli crveno-beli rezultatom 73:72 (25:25, 19:6, 16:13, 13:28). To je bila uvertira za današnje finale Kupa Radivoja Koraća u kom će takođe rivali viti Crvena zvezda i Partizan.

ODLUČENO: Ovo je DEFINITIVNI termin finala Kupa Radivoja Koraća

ODLUČENO: Ovo je DEFINITIVNI termin finala Kupa Radivoja Koraća

VELIKO PRIZNANJE ZA KAPITENA ORLOVA: Teo primljen u Kuću slavnih VTB lige (FOTO)

VELIKO PRIZNANJE ZA KAPITENA ORLOVA: Teo primljen u Kuću slavnih VTB lige (FOTO)

Posle ujednačene prve četvrtine, Crvena zvezda je napravila prvu osetniju razliku u drugih deset minuta i na poluvremenu su crveno-beli vodili rezultatom 44:31. Tim sa Malog Kalemegdana je u istom ritmu nastavio i početkom drugog poluvremena i ubrzo je došao do maksimalnih 22 poena prednosti.

Ipak, tada su se crno-beli probudili i počeli su da tope prednost večitog rivala. Iako je malo ko verovao da Partizan može da napravi čudo, Parni valjak je uspeo da u poslednji minut uđe sa samo četiri poena zaostatka (73:69). Potom je Ilija Milijašević pogodio trojku kojom je vratio potpunu neizvesnost u meč. Crveno-beli u svom poslednjem napadu nisu uspeli da upute šut ka košu, pa je Partizanu ostalo 12 sekundi za preokret. Ipak, Milijašević je bio neprecizan i crveno-beli su došli do pehara.

Najbolji u pobedničkom sastavu je bio Vladimir Pavlović sa 26 poena i šest skokova, dok je bolji od ostalih u poraženoj ekipi bio Ilija Milijašević sa 38 poena.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda kanadska teniserka Eženi Bušar.

 

Piše:
Srbija Danas
17.02.2019. 14:19
Pogledajte više