DRAMA U DERBIJU VTB LIGE: Armejci se REVANŠIRALI Obradoviću!

14.02.2018. 20:39
Piše:
Srbija Danas
Saša Obradović / Izvor: Profimedia
Vladala je velika neizvesnost.

U derbiju VTB lige, košarkaši CSKA nisu dozvolili iznenađenje i savladali su Lokomotivu u Kubanju 78:75 (18:20, 18:21, 21:11, 21:23). Iako je pre nešto više od mesec dana, srpski trener na klupi domaćina Saša Obradović sa Lokosima ubedljivo slavio u Moksvi, nanevši jedan od najtežih poraza CSKA sa 11 razlike, vodeći klub ruske košarke uzvratio je u revanšu i slavio posle neizvesne završnice.

KUP TURSKE: Obradović i Ataman nastavili rat, Gudurić promašio, Efes ipak u finalu

POSLE ODLASKA IZ PARTIZANA: Samardo NAŠAO novi klub!

Nando De Kolo / Izvor: Srbija Danas

KLUB PRED RASPADOM: Bivši šampion Evrope u dugovima do guše

Domaćin je lako mogao da ponovo uzme meru favoritu, vodio je sedam razlike protiv Armejaca na startu drugog poluvremena, da bi izabranici Dimitrisa Itudisa pokazali snagu u finišu meča, zahvaljujući dužoj klupi stigli do trijumfa.

Ekipe su se smenjivale u vođstvu u prvoj četvrtini, Kulagin i Reglend su nosili domaći tim, Klajburn i Rodrigez su blistali u gostujućem sastavu. Poenima razigranog Kolinsa sa linije penala, Lokomotiva je na poluvreme otišla sa do tada rekordnih plus pet (41:36). Ipak, De Kolo i Kulagin se pridružili Klajburnu u trećem kvartalu i CSKA je taj period igre rešio sa deset poena razlike u svoju korist (21:11) i sa vođstvom od pet poena ušao u poslednji kvartal.

CSKA / Izvor: Foto: Printscreen/rezultati.com

CSKA je preko Higinsa, De Koloa i Klajburna održavao prednost od nekoliko poena tokom skoro cele poslednje četvrtine, ali Lejsi je trojkom i dodatnim slobodnim bacanjem doneo vođstvo Lokomotivi 69:68 dva minuta pre kraja. Ipak, domaći su mnogo grešili, a Klajburn i De Kolo kažnjavali u završnici. Kulagin je trojkom vratio domaće na minus dva pola minuta pre kraja, De Kolo je uzvratio istom merom, a Kolins promašio "trojku" za produžetak i Armejci su uspeli da trijumfuju.

CSKA ima dve pobede više i utakmicu više od Lokomotive, dok od Uniksa ima pobedu više, ali i dve utakmice više...

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas
14.02.2018. 20:39
Pogledajte više