NBA FINALE: Šampion trojkom sa POLA terena došao korak do TITULE! (VIDEO+FOTO)

07.06.2018. 08:01
Piše:
Srbija Danas
Lebron Džejms / Izvor: Reuters
Odigran treći meč.

Košarkaši Golden Stejta nalaze se korak od osvajanja NBA prstena! Branilac titule je i u trećem meču bio bolji od Klivlenda, ovog puta na gostovanju u Ohaju 102:110 (29:28, 29:24, 23:31, 21:27) i samo ih još jedan trijumf deli od odbrane trona.

GOSTOLJUBIVI KINEZI: Tomašević u poseti MINGU, evo o čemu su RAZGOVARALI (FOTO)

KAKO LI ĆE GROBARI REAGOVATI: Bivši košarkaš PARTIZANA pojačao DOMAĆEG rivala (FOTO)

Domaćin je daleko bolje ušao u duel i već oko polovine prve četvrtine ostvario dvocifrenu prednost. Igrači Golden Stejta su bili dosta nervozni, bilo je obostranih tehničkih Tristanu Tompsonu i Drejmondu Grinu, a problem za aktuelnog šampiona je i što je Stef Kari dobio dve rane lične greške. Početak meča je obeležilo i zakucavanje Lebrona Džejmsa u stilu Trejsija Mekgrejdija.

Usledio je povratak Golden Stejta, gosti su se pred kraj četvrtine sa dve brze trojke Kleja Tompsona i Kevina Durenta uspostavili ravnotežu, pa su Kavsi umesto sa ubedljivim vođstvom, samo sa jednim poenom prednosti završili prvi period.

Ponovo se Klivlend odlepio na startu drugog perioda serijom 6:0, a ubrzo zatim stigli i do najveće prednosti na meču od 13 poena razlike. Činilo se tada da će domaćin konačno uspeti da trijumfuje u finalnoj seriji, međutim, tako nije mislio Kevin Durent.

NEĆE MU BITI LAKO: Kokoškov OTKRIO šta ga može POREMETITI (FOTO)

Do poluvremena postigao je sjajnigh 24 poena, a do kraja susreta još 19, od čega je bila ključna trojka sa pola terena, u trenucima kada se meč lomio. Ako je za utehu Lebron Džejmsu tokom četvrte četvrtine došao je do desetog tripl-dabla u finalima NBA lige, po čemu je ubedljivo najbolji u istoriji.

NOVI BISER GAZDE PANATINAIKOSA: Nema TITULE - nema PLATE! (FOTO)

Na tri minuta do kraja Golden Stejt je vodio pola koša, a u tom periodu se konačno probudio Stef Kari. Najpre je pogodio za dva, a zatim konačno i prvu trojku posle čak devet promašaja. Bilo je 101:97, da bi zatim u ofanzivnom skoku Kralj doveo Klivlend vratio na pola koša zaostatka.

I onda, trenutak odluke, napad u kom je Kevin Durent pogodio trojku iz ogromne udaljenosti za 106:100 na 50 sekundi do kraja. Kavsi posle toga nisu uspeli da se vrate i poraz je bio neminovan.

U pobedničkom timu, Kevin Durent je bio bez konkurencije najbolji igrač sa "dabl-dabl" učinkom od 43 poena i 13 skokova, Stef Kari je ubacio 11 poena, a po 10 Grin, Mekgi, Tompson i Bel.

Što se tiče Klivlenda, Lebron Džejms ispred ostalih sa 33 poena, uz 11 asistencija i 10 skokova, dok je Kevin Lav ubacio 20 koševa. Ratnike sada samo pobeda deli od odbrane trona, a do nje će imati priliku da dođu u noći između petka i subote, kada je na programu četvra utakmica.   

Sve najnovije vesti o Mondijalu u Rusiji možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas
07.06.2018. 08:01
Pogledajte više