EVROKUP: Trijumf Valensije u PREPUNOM Pioniru! Crveno-beli u problemu oko plasmana u TOP 8 (VIDEO+FOTO)

23.01.2019. 20:42
Piše:
Srbija Danas
Stratos Perperoglu / Izvor: MN Press
Uzbudljiv meč.

Košarkaši Valensije pobedili su Crvenu zvezdu u prepunoj dvorani "Aleksandar Nikolić" sa 81:82 (17:21, 27:21, 14:22, 23:18) u okviru grupe "G" TOP 16 faze Evrokupa. Viđen je sjajan meč koji je obilovao velikim brojem preokreta i mnoštvom prelepih poteza. Najbolji u redovima Zvezde bio je Stratos Perperoglu, međutim, nedovoljno da se savlada španski tim. Crveno-beli su sada u nezavidnoj poziciji oko plasmana u TOP 8 fazu, jer ukoliko Unikaha savlada ekipu Limoža, Zvezda će imati dva trijumfa manje od prve dve ekipe u preostala dva kola.

BIĆE PAKLENO: Pogledajte ATMOSFERU pred duel sa VALENSIJOM! (VIDEO)

CRVENO-BELI U PROBLEMU: Zvezda OSLABLJENA pred meč odluke sa Valensijom! (FOTO)

Centar gostiju Bojan Dubljević bio je nerešiva enigma za igrače Zvezde u prva četiri minuta prve deonice. Iskoristio je to što je sporiji Cirbes bio na njemu, pa je sa dve trojke na startu duela doneo svom timu početno vođstvo od 6:0. Nastavio je Crnogorac da dominira i sa nova dva poena ali u reketu povisio prednost Valensije na 16:8.

Tomić je odmah reagovao i u igru uveo Majkla Odža u nadi da će on nadoknadi propust nemačkog centra u prvoj deonici... Crbeno-beli su došli do daha u finišu prvog dela ulaskom Perperoglua koji je sa dve vezane trojke vratio svoj tim u život pa je rezultat posle prvih deset minuta glasio 21:17 u korist španskog tima.

Izabranici Milana Tomića uspeli su da prenesu energiju iz finiša prve deonice u nastavaku duela i da trojkom Berona povedu sa 23:21! Čvrsta odbrana bila je ključni detalj u tim trenucima meča, pošto gosti nikako nisu mogli da spoje spoljnu i unutrašnjom igru zahvaljujući agresivnoj odbrani domaćeg tima u početnoj fazi napada španskog tima.

Delije u Pioniru / Izvor: Srbija Danas

Iskusni grčki košarkaš Stratos Perperoglu još jednom potvrdio svoj kvalitet. Bio je najbolji tokom prvog poluvremena, a svojim lucidnim potezima zadavao je mnogo glavolbolje cenrtima gostiju. Pogađala je Zvezda spolja i na taj način diktirila tempo u prvom poluvremenu čuvajući prednost koju je stekla 35:31. Izuzetno dinamično i zanimljivo prvo poluvreme završeno je vođstvom crveno-belih 44:42 uz 18 koševa Stratosa Perperoglua!

Iako su crveno-beli imali dobar momentum tokom druge deonice, to se nije video na početku drugog poluvremena. Gosti su sjajnim protrčavanjem kroz reket probušili odrbanu Zvezde i sa nekoliko lakih poena Abaldea ispod samog koša, poveli sa 58:48. Zahvaljujući boljoj igri i čvršćoj odbrani, Valensija je treći period igre rešila u svoju korist sa 64:58.

Viđena je prava rezultatska klackalica na startu poslednje deonice... Regland se konačno probudio, međutim, Valensija je i dalje čuvala prednost koja je bila u intervalu od dva do šest poena prednosti. Perperoglu je vukao Zvezdu tokom celog meča, a u samom finišu priključio se i rezervista Dušan Ristić. Bio je pravo osveženje u reketu, a sa nekoliko oganzivnih skokova i poena zapalio je Delije na tribinama. U poslednjih šest minuta se ušlo rezultatom 71:71. 

U ludoj završnici Valensija je uspela da se odupre naletima Zvezde i posle velike neizvesnosti ostvari četvrti trijumf u grupi "G".

CRVENA ZVEZDA - VALENSIJA 81:82 (17:21, 27:21, 14:22, 23:18)

DVORANA: Aleksandar Nikolić (5.898 gledalaca)

SUDIJE:  Mogulkoč, Silva, Tepnije

Crvena zvezda: Reglend 10, Čović 13, Kešelj, Perperoglu 26, Davidovac 2, Faje 6, Beron 6, Dobrić 2, Ristić 6, Simanić 2, Cirbes 4, Odžo 4.

Valensija: Garsija, Abalde 9, Laberi 4, Dio 9, Van Rosom 7, V. Tomas 11, Toubi 9, Dubljević 24, Martines, M. Tomas 9, Saste, Dornekamp.

 

TABELA: Valesnija 4-0, Unikaha 2-1 (-1), Crvena Zvezda 1-3, Limož 0-3 (-1)

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte slike Tatjane Dragović, bivše žene Gorana Ivaniševića.

BONUS VIDEO

Mihael Šumaher je HARAO u Formuli 1, a danas se o njemu NIŠTA NE ZNA! Porodica ima samo jednu MOLBU za fanove (VIDEO)

 

Piše:
Srbija Danas
23.01.2019. 20:42
Pogledajte više