EVROKUP: Lokomotiva ekspresno u polufinalu, Đorđević mora da igra treći meč (FOTO)

09.03.2018. 23:54
Piše:
Srbija Danas
Saša Obradović / Izvor: MN Press
Majstoricu će igrati i Marko Simonović.

Za Lokomotivu Kuban i njenog trenera Sašu Obradovića ove sezone ne postoje prepreke u Evrokupu. Tim iz Krasnodara slavio je i u drugom meču protiv Gran Kanarije i tako se ukupnim rezultatom 2:0 u seriji plasirao u polufinale drugog po snazi evropskog takmičenja. Posle izjednačenog prvog poluvremena, Lokomotiva je dodala gas u drugom i potpuno nadigrala španskog predstavnika. Dimitri Kulagin je sa 32 poena predvodioi Lokomotivu i bio najbolji igrač utakmice, dok je Ondrej Balvin sa 12 poena bio najefikasniji u Gran Kanariji. Nikola Radičević postigao je pet poena.

Sa mnogo manje drame nego u prvom meču, Darušafaka je savladala Budućnost u Podgorici i takođe se rezultatom 2:0 u seriji plasirala u polufinale Evrokupa. Darušafaka je na poluvremenu imala dvocifrenu prednost koju je sačuvala u trećoj deonici, a Budćnost je probala u poslednjoj četvrtini da uradi nešto više, ali bez rezultata. Skoti Vilbekin sa 22 poena bio je najefikasniji u Darušafaki, dok je Kajl Gibson sa 19 predvodio Budućnost.

Aleksandar Đorđević i Bajern moraće da igraju majstoricu za prolaz u polufinale pošto je UNIKS slavio u drugom meču i izjednačio na 1:1 seriji. Tim iz Kazanja do trijumfa je došao preokretom pošto je na poluvremenu imao dvocifreni zaostatak, da bi u trećoj četvrtini odigrao silovito i došao do vođstva koje je uspeo da sačuva u poslednjih 10 minuta. Kolom je sa 15 poena bio najefikasniji u UNIKS-u za koji je Danilo Anđušić postigao dva poena. Sjajno je za Bajern odigrao Buker koji je postigao 29 poena, ali ga je ispratio samo Vladimir Lučić sa 10 poena, dok je Stefan Jović postigao 4.

Treći meč odlučiće putnika u polufinale iz duela između Zenita i Ređo Emilije, pošto je ruski tim slavio i izjednačio na 1:1 u seriji. Osim druge četvrtine, gosti iz Italije bili su u podređenom položaju tokom čitavog meča pa je Zenit zasluženo slavio. Voronov je postigao 22 poena za Zenit, a Marko Simonović 11. Najefikasniji u Ređo Emiliji bio je Markoišvili sa 13 poena.

 

EVROKUP, četvrtfinale - drugi mečevi:

Zenit - Ređo Emilija 91:77 (1-1)

UNIKS - Bajern 80:73 (1-1)

Budućnost - Darušafaka 71:78 (0-2)

Gran Kanarija - Lokomotiva 59:80 (0-2)

 

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

 

Piše:
Srbija Danas
09.03.2018. 23:54
Pogledajte više