EVROLIGA: Oslabljena Zvezda pala u Istanbulu protiv Fenera

10.11.2022. 18:48
Piše:
Srbija Danas
Vladimir Jovanović, KK Crvena zvezda / Izvor: MN Press
Dobra igra crveno-belih uprkos porazu.

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Istanbulu u sedmom kolu Evrolige od Fenerbahčea. Oslabljeni crveno-beli pružili su žestok otpor turskom šampionu, imali u više navrata momente odlične igre, ali i padova koji je domaći tim umeo da kazni. Pretrpeo je tim Vladimira Jovanovića šesti poraz, ali ovaj, iakoubedljiv, može da hrabri više nego bilo koji u elitnom takmičenju od poečetka sezone: Fenerbahče - Crvene zvezda 93:79 (24:23, 18:18, 24:16, 27:22)

ZAVRŠNICA KOJU BI SVAKI GROBAR ZABORAVIO: Olimpijakos i Partizan prvi put posle tragične pariske noći (VIDEO)

ZAVRŠNICA KOJU BI SVAKI GROBAR ZABORAVIO: Olimpijakos i Partizan prvi put posle tragične pariske noći (VIDEO)

ZAŠTO PIKSI ČEKA? Spisak Orlova za Mundijal tek u ponedeljak, selektor ima jak razlog

ZAŠTO PIKSI ČEKA? Spisak Orlova za Mundijal tek u ponedeljak, selektor ima jak razlog

KLS prva nacionalna liga u regionu sa "Riplej sistemom"

KLS prva nacionalna liga u regionu sa "Riplej sistemom"

Crveno- beli su na istanbulski megdan izašli bez četiri veoma važna igrača: Ognjena Dobrića, Luke Mitrovića, Stefana Markovića i Miroslave Raduljice, koji zbog zdravstvenih problema i reprezentaivnih obaveza nisu bili u stroju.

Ipak srpski šampion je u prvim minutima susreta bio ravnopravan rival. Crveno-beli su preko raspoloženom Filipa Petruševa imali kontolu na startu meča i vođstvo of 6:5. Međutim, usledio je period dobre igre Fenera koji pravi seriju 11:0 i preokreće rezultat - 16:6. Najveću prednost domaći tim je imao na dva minuta pre kraja prve četvrtine - 21:10. 

Tada na scenu stupaju Ben Benitil i Nemanja Nedović koji vraćaju Zvezdu u igru i do isteka desetog minuta smanjuju rezultata na 24:23. Bek crveno-belih je u poslednjim sekundama pogodio trojku sa skoro osam metara.

 

 Nastavili su crveno-beli u istom ritmu. Sjajnom Nedoviću, pridružio se i pomalo zaboravljeni Ognjen Kuzmić, tako da su Beograđani u 15. minutu imali pet poena prednosti - 34:29. Ipak, finiš prvog poluvremena pripao je Feneru, koji proekreće rezultat preko Marka Guduića u svoju korist i stiče minimalnu prednost posle prvih 20 minuta - 42:41

Start drugog poluvremena obeležio je Luka Vildoza sa pet vezanih poena, a posle novih poena Nemanje Nedovića, crveno-beli su poveli sa 48:42. Međutim, ubrzo dolazi do veliko pada u igri tima Vlade Jovanovića. Fenerbahče pravi seriju 14:2 i dolazi do preokreta - 56:50. Nerešiva enigma u tim momentima za Zvezdu bio je Džonatan Motli. Nisu uspeli crveno-beli da uspostave kontrolu, a Fener je do isteka treće deonice još više povećao vođstvo - 66:57

I početak poslednje čevrtine pripao je srpskom šampionu. Serijom 7:0 koju su inicirali Petrušev i Nedović Zvezda je ponovo uhvatila priključak - 66:64. Međutim, brzo je uzvratio domaći tim i trojkama Marka Gudurića i Nika Kalatesa ponovo uspeo da se odlepi - 76:67. Pokušala su crveno-beli još jednom da uhvate priključak, usledile su nove dve trojke Meliha Mahmetoglua koje su definitvno prelomile utakmice i donele novi trijumf Fenerbahčeu u Evroligi - 93:79

 

FENERBAHČE – CRVENA ZVEZDA 93:79 (24:23, 18:18, 24:16, 27:22)

SUDIJE: Perez, Leskano, Tipnier.

DVORANA: Ulker dvorana

FENERBAHČE: Motli 25 (10 sk), Birsen, Hazer, Vilbekin 1, Edvards, Mahmutoglu 20, Hejs-Dejvis 10, Pijer 10, Džekiri 2, Gudurić 17, Buker, Kalates 8.

CRVENA ZVEZDA: Holand, Vildoza 13, Lazarević 6, Lazić 5, Matin 3, Ivanović 6, Ilić, Nedović 17, Kuzmić 9, Petrušev 8, Bentil 12.

 

BONUS GALERIJA:

Pogledajte kako izgleda Anamarija, devojka Luke Dončića

 

 

Piše:
Srbija Danas
10.11.2022. 18:48
Pogledajte više