EVROLIGA: Micićev šou u Berlinu, Barsa zauzdala Valensiju (VIDEO)

13.10.2020. 23:02
Piše:
Srbija Danas
Vasilije Micić / Izvor: Profimedia
Odigrani prvi mečevi trećeg kola.

Od planiranih pet mečeva trećeg kola Evrolige u utorak su odigrana samo tri pošto su susreti ASVELA-a i Panatinaikosa, kao i Baskonije i Zenita odloženi zbog problema francuskog i ruskog tima sa igračima zaraženim korona virusom. U preostalim mečevima je Efes u trećem kolu konačno stigao do prvog trijumfa u Berlinu protiv Albe, dok je u španskom derbiju Barselona uspela da savlada Valensiju. Žalgiris je na gostovanju u Beogradu bio bolji od Crvene zvezde.

BJELICA ŽELI PONOVO U ZVEZDU: As Sakramenta razgovarao sa Čovićem, sve je bilo DOGOVORENO ali...

BJELICA ŽELI PONOVO U ZVEZDU: As Sakramenta razgovarao sa Čovićem, sve je bilo DOGOVORENO ali...

OBRADOVIĆ O UZROCIMA PORAZA: Uzimali smo teške šuteve...

OBRADOVIĆ O UZROCIMA PORAZA: Uzimali smo teške šuteve...

EVROLIGA: Žalgiris opet koban po Zvezdu

EVROLIGA: Žalgiris opet koban po Zvezdu

Željan prve pobede u novoj sezoni Evrolige, tim Ergina Atamana je od starta vozio punim gasom u Belrinu protiv Albe. Već posle prve četvrtine je Efe ima odvocifrenu prednost koju je do kraja vrlo lako uspeo da sačuva i ostvari trijumf predvođen Tiborom Plajsom koji je sa 23 poena bio najefiaksniji. Vasilije Micić bio je veoma raspoložen za igru pošto je ostvario dabl-dabl učinak sa po 13 poena i asistencija, a 13 poena je postigao i Brajan Danston. U redovima domaćina su samo dva igrača bila dvocifrena pošto je Markus Erikson postigao 13, a Nils Gifi poen manje.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2022. već su počele u Južnoj Americi, a večeras (02.30) očekuje nas prava poslastica u Čileu, gde domaća reprezentacija čeka Kolumbiju predvođenu preporođenim Hamesom Rodrigezom. Kec je 2,90, a dvojka 2,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čile - Kolumbija.

U španskom derbiju Valensija je dočekala Barselonu, a na terenu se vodila prava bitka. Domaćin je bio nešto bolji u prvom poluvremenu i imao prednost 35:33, ali su s Katalonci razbudili u nastavku. Barselona je furiozno odigrala treću četvrtinu koj je uspela da reši u svoju korist 21:9 i dođe do dvocifrene prednosti pred poslednju deonicu. Valensija je probala sve ne bi li utakmicu odvela u ega, ali je Barselona uspela da se odbrani i stigne do trijumfa. Roland Smits je sa 15 poena predvodio Barselonu, dok je jedan manje postigao Nik Kalates. U Valensiji su Bojan Dubljević i Nikola Kalinić postigli po 13 poena, ali nisu imali pravu podršku saigrač. Vanja Marinković je meč završio sa tri postignuta poena.

 

Evroliga, 3. kolo

Utorak

Crvena zvezda - Žalgiris 69:75

Alba - Anadolu Efes 72:93

Valensija - Barselona 66:71

Sreda

Olimpijakos - Armani (18.30)

Makabi - Bajern (18.30)

Fenerbahče - CSKA (19.45)

Real Madrid - Himki (21)

Odloženo

ASVEL - Panatinaikos

Baskonija - Zenit

 

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Alis Gudvin, supruga Džermejna Penanta.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Piše:
Srbija Danas
13.10.2020. 23:02
Pogledajte više