EVROLIGA: Pešić se ne predaje tako lako, Barsa izborila peti meč, CSKA na fajnal-foru (FOTO)

26.04.2019. 23:04
Piše:
Srbija Danas
Svetislav Pešić / Izvor: MN Press
Armija će na finalnom turniru igrati protiv Reala.

Večeras nije kompletiran sastav finalnog turnira Evrolige koji će se od 17. do 19. maja održati u Vitoriji, pošto je CSKA pobedom uspeo da izbori plasman, dok je Barselona trijumfom protiv Efesa uspela da izbori majstoricu.

RAT SE NASTAVLJA: Bokan ponovo o finalu sa Zvezdom, udario po Čoviću kao NIKAD do sada

RAT SE NASTAVLJA: Bokan ponovo o finalu sa Zvezdom, udario po Čoviću kao NIKAD do sada

SUPERLIGA: Pušica oduševio, Partizan dao stotku, a Lendejl zabrinuo navijače (FOTO)

SUPERLIGA: Pušica oduševio, Partizan dao stotku, a Lendejl zabrinuo navijače (FOTO)

Sagadin UDARIO po Zvezdi i nije je štedeo

Sagadin UDARIO po Zvezdi i nije je štedeo

Posle katastrofe u trećoj utakmici kada su pretpreli više nego ubedljiv poraz, Barselona i Svetislav Pešić uspeli su da se podignu i ostvare pobedu u četvrtom meču. Barsa je dobro počela meč, ali je Efes uspeo serijom 14-0 da stigne do sedam poena na prvom malom odmoru, koji je Barsa smanjila do poluvremena. Proradio je Barseloni šut u trećoj deonici, pa su Katalonci stigli do preokreta i dvocifrenog vođstva od 13 poena pred poslednju deonicu. Efes je pokušao da se vrati, ali je Barslelona držala stvari pod kontrolom do kraja i izborila peti meč. Kajl Kurik sa 19 poena i Ante Tomić sa 13 su predvodili Barsleonu, dok su na drugoj strani Šej Larkin sa 20 i Krunoslav Simon sa 17 bili najefikasniji u Efesu. Vasilije Micić nije imao svoje veče i postigao je četiri poena uz po četiri skoka i asistencije.

Košarkaši CSKA pridružili su se ekipama Real Madrida i Fenerbahčea na fajnal-foru pošto su u četvrtom meču savladali Baskoniju sa 92:83 (20:22, 19:26, 29:23, 24:12) i tako trijumfovali u seriji sa ukupnim rezultatom 3:1. Armejci će se u polufinalu sastati sa braniocem titule Realom. Domaćin je imao odličnu priliku da izbori peti meč i eventualno se bori za učešće na fajnal-foru pred domaćim navijačma pošto je domaćin upravo Vitorija pošto je bio bolji rival tokom tri četvrtine meča, imao u jednom trenutku i 11 poena prednosti, ali to nije bilo dovoljno protiv Armije. Moskovljani su preokret napravili u poslednjoj četvrtini serijom 14:0 najviše zahvaljujući odličnoj igri Nanda de Koloa, dok domaćin sedam minutanije postigao poene. De Kolo je bio i najefikasniji u CSKA sa 27 poena, dok je Kori Higins ubacio 19. U Baskoniji je Vinsen Poare postigao 21, a Patrisio Garino 16.

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Danica Gajić, supruga Milana Gajića.

 

Piše:
Srbija Danas
26.04.2019. 23:04
Pogledajte više