EVROLIGA: Srbi slavili, Kokoškov VEZAO 4. u nizu, Micić UNIŠTIO Albatrose (VIDEO)

12.01.2021. 20:38
Piše:
Srbija Danas
Igor Kokoškov / Izvor: Profimedia
Na programu 19. kolo.

Do pre nešto više od mesec dana, Fenerbahče je u osam mečeva nanizao sedam poraza. Šuškalo se o smeni Igora Kokoškova sa mesta trenera, a onda je usledila eksplozija bišeg šampiona Evrope.

Ostvarena je i četvrta pobeda u nizu, u Istanbulu je deklasiran šampion Španije - Baskonija rezultatom 96:76, pa se može reći da Kanarinci polako ali sigurno grabe ka plasmanu u Top 8.

PRVI I JEDINI: Meridian lansirao globalno popularnu igru – pobedi i ti prave igrače!

PRVI I JEDINI: Meridian lansirao globalno popularnu igru – pobedi i ti prave igrače!

PAPRENO: Evroliga žestoko KAZNILA Trinkijerija! (VIDEO)

PAPRENO: Evroliga žestoko KAZNILA Trinkijerija! (VIDEO)

VELIKI PEH ZA ZVEZDU: Na OVE igrače Radonjić NE RAČUNA u Španiji!

VELIKI PEH ZA ZVEZDU: Na OVE igrače Radonjić NE RAČUNA u Španiji!

Od starta su izabranici srpskog selektora Igora Kokoškova stavili na znanje četi Duška Ivanovića ko je "gazda" na parketu i već posle prve četvrtine imali dvocifrenu prednost (28:18).

Do maksimalnih +23, Fener je stigao u poslednjoj deonici kada je na semaforu stajalo 88:65, ali su gosti na kraju uspeli da ublaže, ionako, težak udarac.

U timu iz Istanbula briljirao je Nando de Kolo sa 27 poena, blistavo veče imao je i Jan Veseli sa 17 koševa, Lorenco Braun je takođe bio dvocifren sa 14 poena, dok je Marko Gudurić dodao 9 koševa.

Kod Baskonije, jedina svetla tačka bio je Peters sa 15 poena, po tri manje ubacili su Polonara i Dragić, nedovoljno da se izbegne katastrofa.

Efes je do druge vezane pobede, a 9. ukupno (uz isti broj poraza) došao protiv Albe. Na krilima strašnog trija Micić-Larkin-Moerman, tim iz Istanbula slavio je 84:76.

Sva trojica su, naime, postigli po 15 poena, s tim što je novi član Oklahome dodao osam asistencija, a Francuz isti broj uhvaćenih lopti.

Domaćin je na poluvremenu gubio sa 12 razlike, ali sjajnim drugim poluvremenom anulirao lošu igru iz prve dve četvrtine.

Kod Albe, Grejndžer je bio najefikasniji sa 17 koševa, Lamers je dao 14, a Lo 11 poena. Nemačkom timu je ovo bio 11. poraz, uz sedam ostvarenih pobeda.

Barselona je u Rusiji lako savladala Himki 87:75, a junak pobede bio je Nik Kalates. Iako je postigao samo 8 poena, grčki košarkaš je podelio nestvarnih 15 asistencija i značajno doprineo pobedi Šarasovog tima.

Što se tiče efikasnosti, u katalonskom gigantu su prednjačili Kori Higins i Kajl Kjurik sa po 18 poena, Smits je dodao 12, dok je Abrines ubacio 11 koševa. Kod Himkija, najbolji je bio Šved sa 23 poena, Buker je dao 13, Miki 11, a Mekolum 10 koševa.

Velika drama viđena je u okršaju Makabija i Olimpijakosa, čiji je meč odlučen u produžetku. Na kraju slavili su gosti iz Pireja rezultatom 87:89 (73:73), a tragičar je bio Elajdža Brajant. Amerikanac je imao šut za tri poena i pobedu Ponosa Izraela, ali je promašio, pa su crveno-beli upisali važan trijumf.

U samoj završnici produžetka Saša Vezenkov je dao trojku, zatim i Janulis Larencakis dva puta poentirao sa slobodnih bacanja, pa su koševi Otela Hantera bili uzaludni za domaćina.

Najefikasniji kod Olimpijakosa bio je Kostas Slukas sa 21 poenom i 11 asistencija, Janulis Larencakis je dao 13 koševa, a Jorgos Printezis ubacio 12 poena. Bivši igrač Zvezde Čarls Dženkins je odigrao 24 minuta i nije šutnuo nijednom, uz dva skoka, jednu asistenciju, dve ukradene lopte i jednu izgubljenu. Kod Makabija je po navici najefikasniji bio Skoti Vilbekin sa 25 poena, dok je Elajdža Brajant ubacio 15.

Olimpija je deklasirala Valensiju 95:80, a srpski košarkaš Nikola Kalinić bio je među najefikasnijim pojedincima sa 15 poena, četiri asistencije i po jednim skokom i ukradenom loptom. Samo je Vilijams bio bolji od njega u poraženom sastavu, pošto je postigao 17 poena.

Milano je do novog trijumfa vodio Datome sa 27 poena, Dilejni je dodao 17, Zek Lidej 15, a bivši doskorašnji ljubimac Delija Kevin Panter 14 koševa. 

Rezultati, 19. kolo:

Utorak

Himki - Barselona 75:87

Efes - Alba 84:76

Fenerbahče - Baskonija 96:76

Makabi - Olimpijakos pp 87:89

Olimpija - Valensija 95:80

Sreda

CSKA - Žalgiris (18)

Bajern - Zenit (19.30)

Panatinaikos - Asvel (20)

Real - Crvena zvezda (21)

 

 

 

 

Piše:
Srbija Danas
12.01.2021. 20:38
Pogledajte više