FINALE ABA LIGE: Titula se vratila na Mali Kalemegdan, Zvezda pregazila Budućnost (FOTO)

22.04.2019. 18:33
Piše:
Srbija Danas
Boriša Simanić / Izvor: MN Press
Crveno-beli četvrti put šampioni regionalnog takmičenja.

Košarkaši Crvene zvezde po četvrti put osvojili ABA ligu pošto su u petoj, odlučujućoj, utakmici finalne serije ubedljivo savladali branioca titule Budućnost sa 97:54 (18:13, 29:8, 27:16, 23:17) pred prepunim tribinama dvorane ''Aleksandar Nikolić''. Crveno-beli su ključnu prednost stekli u drugoj četvrtini kada je Simanić potpuno pokrenuo ekipu serijom 10-0, da bi u nastavku prednost samo rasla, a u jednom trenutku je iznosila i vrtoglavih 45 poena prednosti.

DIZALI PIONIR NA NOGE: Kakve BANANE Dobrića i Simanića, pa to je SUROVO (VIDEO)

DIZALI PIONIR NA NOGE: Kakve BANANE Dobrića i Simanića, pa to je SUROVO (VIDEO)

ZEMLJA SE TRESE: Delije napravile ŽURKU na Tviteru, Budućnost ima novi NADIMAK, a ova PESMA zapalia je SVE!

ZEMLJA SE TRESE: Delije napravile ŽURKU na Tviteru, Budućnost ima novi NADIMAK, a ova PESMA zapalia je SVE!

CRNOGORSKI MEDIJI JAVLJAJU: Igrač Budućnosti povređen u sukobu sa navijačima, ne igra večeras

CRNOGORSKI MEDIJI JAVLJAJU: Igrač Budućnosti povređen u sukobu sa navijačima, ne igra večeras

Odlučujući meč je počeo sa sat vremena zakašnjenja pošto su gosti iz Podgorice pri izlasku na teren zasuti tvrdim predmetima, dok su neki navijači bili na polovini gde je trebalo da se zagrevaju igrači Budućnosti koji su odlučili da se vrate u svlačionicu. Posle dugog odlaganja i pregovaranja, odlučeno je da se isprazne prvi redovi iza koša Budućnosti, a utakmica je posle sat vremena konačno počela. Gosti iz Podgorice nisu pokazali u prvoj i delu druge četvrtine da ih je vatrena atmosfera poremetila, ali je ulazak Simanića sve preokrenuo na terenu.

Košarkaši Crvene zvezde i Budućnosti igraju peti, odlučujući, meč finalne serije ABA lige u dvorani ''Aleksandar Nikolić'' Crveno beli su imali 2:0 u seriji posle prva dva meča u Beogradu, ali je Budućnost u Podgorici uspela sa dva trijumfa da se izbori za peti meč.

Ekipa Milana Tomića će i dalje biti lišena pomoći Džoa Reglanda i Stratosa Perperoglua, dok Jasmin Repeša nema takvih problema. Zvezda će pokušati da osvoji četvrtu regionalnu titulu, dok Budućnost želi da obrani prošlosezonski uspeh kada su prvi put postali pvaci ABA lige. Od početka finalne serije bilo je mnogo priče o atmosferi u dvoranama, a prednjačio je trener gostiju Jasmin Repeša koji se posle drugog meča požalio na atmosferu linča, da bi se u Podogrici ekspedicija Zvezde susrela sa još gorom atmosferom, a prednjačili su gledaoci iz prvi redova u ''Morači''. U četvrtom meču je atmosfera bila mnogo više nalik sportskoj.

Međutim, po izlasku igrača Budućnosti na teren dogodilo se par incidenata u kojem su učestvovali navijači Zvezde pa su se gosti brzo vratili u svlačionicu, ne želeći da izađu na teren pre nego što se isprazne tribine. Na kraju je pronađeno kompromisno rešenje da se isprazne prvi redovi sa navijačima, slično onome što je uađeno u Podgorici za četvrti meč, a 200 časova je određeno kao novi termin za početak meča.

 

33. minut
Poenima Odža Zvezda je stigla i do 42 poena prednosti 81:39, na kratko je to smanjio Vilijams, da bi Dobrić postigao trojku za novih 42 poena prednosti 84:42.

IV ČETVRTINA

30. minut
Nema mnogo uzbuđenja na parketu. Zvezda čuva vođstvo i pred poslednju četvrtinu ima prednost 74:37.
27. minut
Crveno-beli u potpunosti kontrolišu dešavanja na terenu, a imali su u jednom trenutku i vođstvo od 38 poena 65:27, da bi Nikolić postigao trojku za goste.
23. minut
Zvezda je poenima Davidovca stigla do 31 poena prednosti 55:24.

III ČETVRTINA

20. minut
Sjajna druga četvrtina Zvezde koja je potupno nadigrala Budućnost i vodi sa 47:21.
19. minut
Razigrao se Rivers, Zvezda ima prednost 46:21, a Odžo koristi jedno bacanje za maksimalnih 47:21.
16. minut
Simanić je potpuno razdrmao Zvezdu koja je serijom 10-0 stigla do prednosti 39:20, da bi Kol postigao jedno bacanje za 39:21.
14. minut
Veoma dobra rola Simanića koji je postigao koš uz faul i iskoristio bacanje, da bi posle dobre odbrane crveno-belih Rivers pogodio trojku za maksimalnu prednost Zvezde 35:20.
12. minut
Simanić je pogodio trojku na koju je odgovorio Kol, da bi Simanić pogodio oba bacanja. Crveno-beli vode 25:18.

II ČETVRTINA

10. minut
Kol postiže trojku i Zvezda na prvi mali odmor odlazi sa vođstvom 18:13.
8. minut
Čović pogađa trojku, dok je na drugoj strani Gordić pogodio jedno bacanje. Lazić polaže i Zvezda ima prvu dvocifrenu prednost 15:5.
7. minut
Beron polovičan sa penala, ali njegov promašaj kupi Cirbes i poentira za prednost Zvezde 10:4.
5. minut
Erl Klark je pogodio za Budućnost, ali je usledio period bez koša na obe strane. Klupa Budućnosti je je dobila tehničku, a Beron pogodio slobodno bacanje. Cirbes odličan u reketu, ali i Gordić na drugoj strani, Zvezda vodi 7:4.
2. minut
Posle sat vremena odlaganja meč je konačno počeo. Faje je otvorio trojkom, Davidovac pogodio jedno bacanje i Zvezda vodi 4:0.

I ČETVRTINA

 

CRVENA ZVEZDA - BUDUĆNOST 97:54 (18:13, 29:8, 27:16, 23:17)

DVORANA: Aleksandar Nikolić.

SUDIJE: Pukl, Hordov, Majkić.

GLEDALACA: 7.500.

CRVENA ZVEZDA: Čović 9, Kešelj 3, Davidovac 11, Nenadić, Lazić 5, Faje 10, Beron 7, Dobrić 6, Simanić 10, Rivers 21, Cirbes 5, Odžo 10.

BUDUĆNOST: Džekson 7, Kol 9, Šehović 3, E. Klark 2, Barović, K. Klark, Gordić 7, Bitadze 7, Popović 3, Bel 3, Nikolić 6, Vilijams 7.

 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Piše:
Srbija Danas
22.04.2019. 18:33
Pogledajte više