GRUPA U KOJOJ JE SRBIJA: Letonija razbila Grčku, evo šta to znači za Orlove

11.11.2022. 20:05
Piše:
Srbija Danas
Svetislav Pešić, Košarkaška reprezentacija Srbije / Izvor: MN Press
Neočekivane vesti sa popularnog ostrva.

Košarkaška reprezentacija Letonije pobedila je Grčku na Kritu rezultatom 80:60 u devetom kolu grupe I kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo.

NBA NEMA MILOSTI: Nikola Vučević ŽESTOKO kažnjen zbog srednjeg prsta (VIDEO)

NBA NEMA MILOSTI: Nikola Vučević ŽESTOKO kažnjen zbog srednjeg prsta (VIDEO)

PANTER NEMA DILEMU: Partizan ide u plej-of!

PANTER NEMA DILEMU: Partizan ide u plej-of!

"Kad Jokić izađe moramo da izmislimo poene"

"Kad Jokić izađe moramo da izmislimo poene"

Letonci su ovim trijumfom obezbedili plasman na Mundobasket, dok ekipa selektora Dimitrisa Itudisa ima skor 4-3 i zakomplikovala je borbu za odlazak na SP posle drugog poraza u poslednja tri meča.

Grci nisu imali ni jednog NBA i igrača iz Evrolige. Letonci su u prvom poluvremenu održavali jednocifrenu prednost, a na odmor su otišli sa plus osam (36:28). Trojkom Janisa Time u 26. minutu gosti su došli do ogromnih 18 poena prednosti (56:38), te je treća deonica rešila meč.

Letonija u ponedeljak dočekuje Veliku Britaniju i već tada može da overi vizu za SP, a do kraja kvalifikacija očekuju je još dueli sa Turskom u gostima i Grčkom kod kuće. Heleni 14. novembra idu u Belgiju, a u februaru naredne godine, pored meča sa Letonijom, sastaće se još Srbijom pred svojim navijačima.

Ovim trijumfom Letonci su "odradili posao" za Srbiju, koju očekuje međusobni susret sa Grcima, te će imati direktnu priliku da ih nadigra.

Turska je pred svojim navijačima ubedljivo savladala Belgiju 86:52 i ostala je u trci za plasman na planetarni šampionat.

Domaći tim je došao do četvrtog trijumfa, a Belgija je zabeležila četvrti neuspeh.

Bitim je bio najbolji sa 19 poena, 6 skokova i 5 asistencija, Kabača je dodao 16, a Haltali i Mahmutoglu po 9. Kod gostiju Bako je zabeležio 17, a Tabu 6 poena.

Turska u ponedeljak gostuje u Beogradu, a u februaru igra sa Letonijom kod kuće i Belgijom u gostima.

Piše:
Srbija Danas
11.11.2022. 20:05
Pogledajte više