I CRNOGORCI KOMBINUJU PRED EVROBASKET: Bez Vučevića i Nikolića - ali su tu DVA STRANCA!

26.07.2022. 09:36
Piše:
Srbija Danas
Košarkaška reprezentacija Crne Gore / Izvor: Profimedia
Objavljen spisak.

Samo dan nakon što je košarkaška reprezentacija Crne Gore starosti do 20 godina uspela da osvoji bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu koje se održalo u Podgorici, selektor tamošnje "A" reprezentacije odredio je imena na koja računa za predstojeći Eurobasket i kvalifikacije za Svetski šampionat 2023. godine.

PROBLEM PRED EVROBASKET: Dončić PROPUŠTA pripreme - Dragića UBEĐUJU!

PROBLEM PRED EVROBASKET: Dončić PROPUŠTA pripreme - Dragića UBEĐUJU!

KRSTIĆ I JOVANOVIĆ SLOŽNI: Vratili smo se gde pripadamo

KRSTIĆ I JOVANOVIĆ SLOŽNI: Vratili smo se gde pripadamo

NIŠTA OD GAŠENJA: Bolji dani za Cibonu, stiže i novi trener!

NIŠTA OD GAŠENJA: Bolji dani za Cibonu, stiže i novi trener!

Interesantno je da su poziv dobile i četiri mlade nade koje su juče "ponele" odličje u pobedi protiv Izraela, a to su Fedor Žugić, Đorđije Jovanović, Andrija Grbović i Filip Anđušić.

Mladi igrači su odličnim izdanjima zaslužili da se nađu na širem spisku, a najveće šanse da konačno i ode na Eurobasket ima košarkaš Ulma, Fedor Žugić, koji igra sjajno u poslednjih godinu dana i izabran je u idealnu petorku prvenstva u Podgorici.

Takođe je zanimljivo da na spisku nema Nikole Vućevića, koji je u razgovoru sa selektorom i rukovodstvom Košarkaškog saveza Crne Gore poručio kako bi voleo da se odmori sa porodicom.

Nije pozvan ni Danilo Nikolić, a prvi put će dres reprezentacije obući Kendrik Peri, koji će se sa Džonom Redebom boriti za mesto naturalizovanog igrača.

Sveukupno, na širem spisku Crne Gore se nalaze: Nikola Ivanović (Crvena zvezda), Nikola Pavlićević (SC Derbi), Igor Drobnjak (Budućnost), Kendrik Peri (Unikaha), Vladimir Mihailović (Mornar), Petar Popović (Budućnost), Fedor Žugić (Ulm), Džona Radebou (Valensija), Dino Radončić (Saragosa), Jovan Kljajić (Gran Kanarija), Đorđije Jovanović (Partizan), Andrija Grbović (Mega), Radosav Spasojević (Sutjeska), Nemanja Radović (Mursija), Aleksa Ilić (Budućnost), Vasilije Baćović (SC Derbi), Filip Anđušić (Crvena zvezda), Bojan Dubljević (Valensija), Zoran Nikolić (bez kluba), Marko Simonović (Čikago) i Marko Todorović (Peking Rojal Fajtersi).

 

BONUS VIDEO: Pogledajte scenu sa svadbe Ane Dabović

 

Piše:
Srbija Danas
26.07.2022. 09:36
Pogledajte više