IGRAĆE SE MAJSTORICE: Bajern i Monako zaustavili Barselonu i Olimpijakos (FOTO)

29.04.2022. 23:03
Piše:
Srbija Danas
Saša Obradović / Izvor: Profimedia
Odluka o još dva putnika na fajnal-for pada u petom meču.

Majsotrice će odlučivati o još dva putnika na fajnl-for u Beogradu pošto su Bajern i Monako useli da odbrane domaći teren. Bavarci su sjajnom partijom pre svega u odbrani savladali Barselonu 59:52, dok je Monamjo posle uzbudljive završnice pobedio Olimpijakos sa 78:77.

STEFANOVIĆ PRED BUDUĆNOST: Imamo odgovornost prema sebi

STEFANOVIĆ PRED BUDUĆNOST: Imamo odgovornost prema sebi

DŽIKIĆ: FMP je respektabilam tim

DŽIKIĆ: FMP je respektabilam tim

MARINOVIĆ PRED BARAŽ: Nepravda je naneta i nama i njima

MARINOVIĆ PRED BARAŽ: Nepravda je naneta i nama i njima

Bajern je odigrao sjajnu utakmicu u Minhenu i potpuno zasluženo izborio majstoricu. Tim pod vođstvo Andree Trinkijerija odigrao je odličan meč, pre svega u defanzivi i uspeo da savlada Barselonu. Od prve četvrtine je Bajern bio u vođstvu koja je iznosilo šest poena na kraju deonice, da bi na poluvremenu razlika bila dvocifrena (36:25). Čeličnu odbranu je Bajern igrao u trećoj deonici kada je Barseloni dozvolio svega devet poena i na ulasku u poslednju četvrtinu vodio 50:34. U poslednjih 10 minuta je Barselona krenula u juriš, ali je osim poraza jednocifrenom razlikom tim Šarunasa Jasikevičijusa nije mogao da učini više. Nik Viler-Bab je sa 12 poena bio najefikasniji u Bajernu, dok je Otelo Hanter postigao devet. Vladimir Lučić postigao je osam poena, a dva manje je dodao Ognjen Jaramaz. U Barseloni je Aleks Abrines postigao 12, dok je Rokas Jokubaitis postigao osam poena.

Zanimljivo je bilo i u Kneževini gde je Monako uspeo da savlada u uzbudljivoj završnici Olimpijakos i tako obezbedi majstoricu pošto je KOstas Slukas promašio trojku uz zvuk sirene za pobedu Pirejaca. Monako je posle izjednačene prve četvrtine bio u minusu četiri poena na poluvremenu 42:38, ali je tim Saše Obraodvića uspeo u trećoj četvrtini da stigne do potpunog preokreta, a zatim i da povede devet poena 70:61 u poslednjoj četvrtini. Ipak, Olimpijakos je uspeo da se vrati da bi u poslednjih četiri i po minuta pogađali na obe strane samo Bejkon i Slukas. Bejkon je 53 sekunde pre kraja pogodio za 78:77 za Monako i ispostavilo se da su to bili ppoeni vredni pobede pošto Slukas nije uspeo da pogodi trojku. Sa 21 poenom je Bejkon bio i najefikasniji u Monaku, dok je Majk Džejms postigao 18. Danilo Anđušić ostao je bez poena za sedam minuta u igri. Slukas je sa 19 poena predvodio Olimpijakos, a dva manje je postigao Saša Vezenkov.

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Ivana Ikardi Rivero, sestra Maura Ikardija

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Piše:
Srbija Danas
29.04.2022. 23:03
Pogledajte više