ISPLIVALO: Bodiroga je bio na korak od Cibone!

03.02.2021. 13:16
Piše:
Srbija Danas
Dejan Bodiroga i Redži Miler / Izvor: MN Press
Malo je falilo da se ostvari transfer.

Iskusni košarkaški stručnjak i nekadašnji trener Crvene zvezde Dragan Šakota govorio je za hrvatski "Jutarnji list" povodom imenovanja srpskog trenera Vladimira Jovanovića na klupi zagrebačke Cibone, čime je Jovanović, posle Šakote, postao drugi srpski trener koji je seo na klupu hrvatskog velikana. U intervjuu pomenutom listu, Dragan Šakota se prisetio svog mandata u Ciboni i jedne neostvarene želje koja je imala za cilj da se Dejan Bodiroga preseli u Zagreb.  

ŽREB ZA KUP RADIVOJA KORAĆA: Biće vatre u Novom Sadu

ŽREB ZA KUP RADIVOJA KORAĆA: Biće vatre u Novom Sadu

VELIKI PEH ZA FILIPA: Pukla mu je kost u nozi

VELIKI PEH ZA FILIPA: Pukla mu je kost u nozi

PRIZNANJE ZA BIVŠEG KOŠARKAŠA ZVEZDE: Jaka je NAJJAČI u ABA ligi (VIDEO)

PRIZNANJE ZA BIVŠEG KOŠARKAŠA ZVEZDE: Jaka je NAJJAČI u ABA ligi (VIDEO)

Kako je izjavio Šakota, na klupu Cibone došao je u najnepovoljnijem mogućem trenutku, nakon odlaska Dražena Petrovića.

- Za mene je u ono vreme bila čast biti Cibonin trener, to je onda bio gospodski klub, jedno od najvećih imena evropske košarke. U toj sezoni Cibona je živela svoju tranziciju, otišao je Dražen Petrović, slagao se novi program. Organizacija kluba je bila vrhunska, uslovi sa svojom dvoranom takođe, bila je milina za rad. Iako su kasnije stigla neka nesrećna vremena, meni je tada u Zagrebu bilo baš OK. Razgovaramo i o periodu kada su klubovi iz Jugoslavije gotovo svake sezone bili prvaci Evrope, uostalom, te sezone kad sam bio u Ciboni, Jugoplastika je bila prvak Evrope - rekao je Šakota za “Jutarnji list”.

Liverpul je konačno u formi – vezao je dve pobede od po 3:1 kao gost (Totenhem i Vest Hem) i večeras (21.15) raspoložen dočekuje Brajton. Bitno je da pobedi i zbog derbija protiv Sitija za vikend. Kvota na keca je 1,45, a na kombinazziju 1&3+ 2,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Liverpul – Brajton.

Šakota je dodao da nije osećao pritisak na klupi ali da ipak nije bilo moguće dovesti sve košarkaše koje je poželeo.

- Svima je bila jasno da odlaskom Dražena ulazimo u neko novo vreme. Napravili smo dobar program, za četiri godine, taj verovatno još negde postoji i u pisanoj formi. Bio je plan da dovedemo talente, tada smo pokušali da angažujemo Dejana Bodirogu, ali nije bilo šanse, bila su tu podvučena imena Arijana Komazeca, Zorana Savića, Dževada Alihodžića.

Šakota poznaje Jovanovića i veruje da je napravio dobar potez.

– I Nebojša Čović mi je govorio kako je Jovanović talentovan trener, ali mu je prerano da uskoči na Zvezdinu klupu i ludom ritmu Evrolige tu izgori. S druge strane, bio je i predugo već u FMP-u, pa je za njega bilo najbolje da se pomeri i traži neki samostalni razvoj. Zato sam očekivao da ode već proteklo leto, ali odlučio je da ostane do sada. Imam vrlo pozitivno mišljenje o njemu kao o stručnjaku, vidim da je jako posvećen poslu i informisan o svemu važnom vezanom za košarku. Uostalom, iza sebe ima pet, šest godina iskustva ABA lige, a to nije malo. I još nešto, kad neko dođe sa strane, onda može da se dogodi da nešto vidi nešto što ne vide oni koji su sve vreme u toj sredini. Neko sa strane nije toliko opterećen domaćim pričama, pa ima nešto jasniju sliku. Ponekad se od šume ne vidi drveće – zaključio je Šakota.

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Kristina Janjić, supruga Aleksandra Mitrovića

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Piše:
Srbija Danas
03.02.2021. 13:16
Pogledajte više