EVROPSKA ZVEZDA: Lojd i Simonović nemilosrdni revolveraši, Baskonija pala u Beogradu

09.10.2020. 19:49 21:11
Piše:
Srbija Danas
Džordan Lojd / Izvor: MN Press
Crveno-beli zabeležili prvu pobedu u Evroligi.

Crvena zvezda je zabeležila prvu pobedu u Evroligi. Crveno-beli su savladali Baskoniju rezultatom 90:73 (23:16, 13:15, 29:18, 25:24) u praznoj dvorani “Aleksandar Nikolić” i pokazali da  bi trebalo da imaju važnu ulogu u novoj sezoni prestižnog takmičenja.

Mozzart stipendira, ti treniraš sa Željkom Rebračom!

Mozzart stipendira, ti treniraš sa Željkom Rebračom!

ZVEZDIN VUNDERKID NA LISTI NAJVEĆIH TALENATA SVETA: Žele ga Real i Barsa - dribler i asistent dugih nogu! Liči na Prosinečkog

ZVEZDIN VUNDERKID NA LISTI NAJVEĆIH TALENATA SVETA: Žele ga Real i Barsa - dribler i asistent dugih nogu! Liči na Prosinečkog

Proslavljeni reprezentativac Srbije iznenada otišao u penziju: Odzvanjaju reči – Ostavio sam srce na terenu!

Proslavljeni reprezentativac Srbije iznenada otišao u penziju: Odzvanjaju reči – Ostavio sam srce na terenu!

Hoćemo li večeras (3.00) dobiti novog šampiona NBA lige? Kvota da će biti tako, odnosno da će Lejkersi savladati Majami i četvrti put u finalnoj seriji, je 1,35. S druge strane, pobeda Majamija nosi kvotu 3,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za La Lejkers - Majami.

Tim Saše Obradovića demonstrirao je igru kojoj bi crveno-beli trebalo da teže tokom cele sezone u elitnom evropskom klupskom takmičenju. Granitna odbrana, brza tranzicija, timska hemija i u napadu nezaustavljivi Džordan Lojd elementi su na kojima će novi trener crveno-belih sigurno insistirati.

Pojačanje iz Valensije se iskupilo za lošiju partiju u Istanbulu protiv Fenerbahčea i u duelu sa Baskonijom je bilo nezaustavljivo. Postigao je Lojd 30 poena, uz odličan procenat šuta.

Tihi heroj trijumfa crveno-belih bio je iskusni Marko Simonović. Prekaljeni šuter pogodio je tri trojke iz tri pokušaja u trećem kvartalu u kojem je domaćin stekao odlučujuću prednost, koju šampion Španije nije mogao da stigne za ukupno 16 poena.

Crveno-beli su odlično započeli utakmicu i lako poveli sa 7:2. Lojd je prvo pogodio trojku, Simonović i Kuzmić za dva, a ovaj rezultat je bio aktivan gotovo dva minuta. Zahvaljujući raspoloženom Polonari koji je ubacio sedam poena baskonija je izjednačila na 9:9 u 6. minutu, a onda je domaćin stegao kaiš u odbrani i Beograđani su do prve pauze stekli sedam poena prednosti, 23:16.

Trener Crvene zvezde Saša Obradović je čestim izmenama verovatno zbunio kolegu Duška Ivanovića. Volden je vezao četiri poena, a onda su Rit i Dobrić pogodili trojke. Crveno-beli nisu, međutim, iskoristili let iz finiša prve deonice za bezbedan put ka trijumfu. Baskonija je u 14. minutu stigla na samo minus dva (25:23), ali kada je bilo gusto Džordan Lojd je preuzeo odgvornost i pogodio trojku. Za tri poena zatim je bio precizan i Volden, pa je dlanom o dlan, Zvezda stigla do 31:23 u 15. minutu.

Domaćin je održao solidnu razliku do velikog odmora, mada je dozvolio timu iz Vitorije lake poene u finišu prvog poluvremena preko Polonare (devet poena).

Zvezda se odlepila u trećoj deonici u kojoj je dominirao tandem Lojd - Simonović. Američki bek ubacio je dve trojke, dok je iskusni krilni košarkaš poslao tri "bombe" u koš gostiju. Lojd i Simonović su bili nezaustavljivi, pa je prednost crveno-belih rasla i do plus 18, 56:38 u 25. minutu. Na isteku 30. minuta Lojd je na svom kontu već imao 19 poena (4/6 za tri poena), dok je Simonović postigao 11 uz 3/3 za tri poena za vođstvo domaćina 65:49.

Uoči poslednje četvrtine došlo je do prinudne puaze zbog kvara na semaforu u dvorani "Aleksandar Nikolić". Prekid je trajao 10-ak minuta, ali se meč nastavio i u takvim uslovima i u istom ritmu, pa je Zvezda rutinski sačuvala prednost.

Crveno-beli sa skorom 1-1 već u utorak dočekuju Žalgiris u trećoj rundi Evrolige.

Crvena zvezda - Baskonija  90:73 (23:16, 13:15, 29:18, 25:24)

DVORANA: Aleksandar Nikolić

Bez prisustva publike.

SUDIJE: Hristodulu (Grčka), Difalah (Francuska), Konstantinovs (Letonija).

CRVENA ZVEZDA: Hol 7 (11as), Volden 9, Lojd 30 (5/8 za tri, 9/9 slobodna bacanja), Davidovac 6 (5sk), Lazić 2, Rit 3, Radanov, Dobrić 3, Simonović 16 (4/5 za tri), Jagodić-Kuridža 6, Simanić, Kuzmić 8 (8sk).

BASKONIJA: Rajeste, Vildoza 13, Džekiri 2, Henri 6, Sedekerskis 4, Diop 3, Fal, Piters 9, Dragić, Giedraitis 26, Polonara 10, Kuruks.

EVROLIGA, 2. kolo

Četvrtak

CSKA - Makabi 76:72

Efes - Fenerbahče 71:80

Real Madrid - Valensija 77:93

Petak

Zenit - Barselona 74:70

Crvena zvezda - Baskonija 90:73

Himki - Žalgiris (subota, 19)

Alba - Bajern

Panatinaikos - Olimpijakos

Armani - Asvel

 

Piše:
Srbija Danas
09.10.2020. 19:49 21:11
Pogledajte više