ZA KRAJ TURNEJE PO ŠPANIJI: Novi ubedljiv poraz Partizana, crno-beli bez šanse protiv Barselone (FOTO)

12.09.2018. 22:43
Piše:
Srbija Danas
Nenad Čanak / Izvor: Srbija Danas
Pred Nenadom Čankom je ozbiljan posao oko uigravanja tima.

Košarkaši Partizana su u prijateljskom meču sa Barselonom na turniru po Španiji, doživeli novi ubedljiv poraz. Posle katastrofe protiv Tenerifea, Barsa je u sredu nanela novi poraz izabranicima Nenanda Čanka, a rezultat je bio 101:62 (23:16, 24:10, 25:16, 29:22).

PONOVO PROTESTUJE: Nejmar GRMEO na sudije nezadovoljan tretmanom (FOTO)

OGLASIO SE POSLE TRI MESECA TIŠINE: Janković doneo odluku u kom klubu nastavlja karijeru! (FOTO)

Posle trijumfa nad Angolom u utorak, košarkaši Partizan su u sredu izašli na megdan moćnoj Barseloni, nekadašnjem rivalu u Evroligu. Kao i protiv Tenerifa, crno-beli su loše otvorili meč. Katalonci su od samog starta napravili dvocifrenu prednost i održavali je do kraja prvog dela. Nije Partizan uspevao da spusti taj minus, ali je za razliku od prethodnoh mečeva viđena daleko veća angažovanost u odbrani, koja je u ovom trenutku najveći problem za Nenada Čanka. Sredinom druge deonice Barsa je imala i plus 14, međutim, crno-beli su za razliku od ranijih duela igrali sa mnogo više energija, koju su odličnim kontranapadima uspevali da materlijalizuju u lake poene. 

Da Partizan deluje neuigrano dokaz je sredina druge četvrtine.. Sve što su dobro uradili do tog trenutka palo je u vodu, a Barselona je polako povećavala prednost i na poluvreme otišla sa prednošću od 47:26.

KK Partizan / Izvor:

U nastavku meča Barselona je nastavila da zatrpava koš Partizana, U jednom trenutku prednost za Katalonce je iznosila 25 poena razlike. Kako je vreme prolazilo, Partizan nije uspevao da odgovori na agrsivnost protivnika, pa je na samom početku poslednje deonice rezultat bio 74:44. Sam finiš meča, protekao je u istom ritmu kao i celokupno drugo poluvreme, a Barselona je na kraju slavila sa 101:62.

Nenad Čanak će imati pune ruke posla oko uigravanje tima, pošto je evidantno da Partizan trenutno deluje konfuzno na terenu. Potvrda tome su ubedljivi porazi od Tenerifa, Barselone. Saragosa je takođe savladala crno-bele, ali i Kluž... Pred stručnim štabom je ozbiljan posao. U Partizanu najefikasniji bio je Rade Zagorac sa 13 poena, odnosno Marko Pecarski sa 11 ubačenih koševa.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas
12.09.2018. 22:43
Pogledajte više