KLUB PRED RASPADOM: Bivši šampion Evrope u dugovima do guše

14.02.2018. 17:39
Piše:
Srbija Danas
KK Huventud / Izvor: Profimedia
Dramatična situacija.

Nekadašnji šampion Evrope i ekipa koju je Partizan pobedio u finalu Kup šampiona 1992. godine Huventud, nalazi se u velikim finansijskim problemima, koji bi mogli da dovedu da se klub ugasi.

Partizan uoči meča sa Viktorijom preduzeo sve mere - da teren bude što bolji

PODVUČENA CRTA: Partizan sumirao prelazni rok

Mediji javljaju da španski tim ne može da pokrije dugove prema poveriocima, a dodatni problem predstavlja nedostatak razumevanja kod gradskih vlasti Badalone da pomognu klubu, čime bi on izbegao najgori scenario. Problem je nastao jer nije ispoštovan sporazum koji su napravili uprava Huventuda i gradonačelnica Badalone Dolores Sabater.

Tim sporazumom, grad se obavezao da kupi zemljište u blizini dvorane za sumu od 2,3 miliona evra, kojim bi dug kluba bio u potpunosti saniran. Međutim, gradonačelnica se predomislila i odustala od kupovine, smatrajući da zemljište neće biti korisno za grad. Kao kompenzaciju, gradski čelnici su ponudili pomoć od 1,2 miliona evra po sezoni, ali na kraju ni to nije ispoštovano.

Zbog svega toga, nekada slavni košarkaški klub, susreće se sa opasnošću da bude proglašen bankrot, usled nemogućnosti plaćanja dugova, posle čega bi usledilo gašenje Huventuda.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas
14.02.2018. 17:39
Pogledajte više