IZJAVA KUKOČA UZBURKALA REGION: "Srbi više nisu elita", pomenuo i Jokića

13.10.2021. 11:29
Piše:
Srbija Danas
Toni Kukoč / Izvor: Profimedia
Zanimljivo.

Legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč govorio je za hrvatski portal Index. 

RAŽNATOVIĆ NEMA DILEMU: Obradović će vratiti Partizan u Evroligu

RAŽNATOVIĆ NEMA DILEMU: Obradović će vratiti Partizan u Evroligu

EKSPRESAN ANGAŽMAN ZA MOZLIJA: Tek što je otišao iz Partizana, a već dobio ATRAKTIVNU ponudu

EKSPRESAN ANGAŽMAN ZA MOZLIJA: Tek što je otišao iz Partizana, a već dobio ATRAKTIVNU ponudu

ZA RUBRIKU VEROVALI ILI NE: Trojka koja je OBIŠLA ceo svet! Iz "svlačionice" dao koš (VIDEO)

ZA RUBRIKU VEROVALI ILI NE: Trojka koja je OBIŠLA ceo svet! Iz "svlačionice" dao koš (VIDEO)

Bivši košarkaš Čikaga pričao je kako i zbog čega je "uništena hrvatska košarka". 

Sjajno je Zvezda igrala u Tel Avivu i pobedila Makabi, pa očajno u Laktašima, gde je izgbila od Igokee. Videćemo koje će lice pokazati tim Dejana Radonjića večeras (19.00) protiv Žalgirisa. Kvota na keca je 1,50, a na dvojku 2,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Žalgiris. 

- Ne znam, ali očito ni Srbi nisu više elita kao što su bili. Sad se nisu uspeli plasirati na Olimpijske igre, uzvratio je odmah Toni Kukoč.

- Mi smo mala država i jednostavno ne možemo da pronađemo pravu generaciju. Za dobru reprezentaciju treba dobra generacija. Nije dovoljno samo nekoliko dobrih igrača. Imamo NBA petorku, znači imamo kvalitetnih igrača, ali ne mogu oni puno toga da naprave kad dođu par dana pre utakmice svako iz svog sistema. Jedan igra u Juti, drugi u Klipersima, treći u Finiksu, i sad bi oni trebalo da se pojave bez treninga i priprema i da šamaraju sve redom. Ne ide to tako", rekao je Hrvat.

- S druge strane, mislim da je problem i u tome što su naši ljudi navikli na uspehe koje smo mi imali pa su mislili da će to zauvek biti tako. Danas svi igraju. Pogledajte šta se događalo u Tokiju. Amerikanci jesu osvojili zlato, ali nema više kao nekada 40 razlike. Slovenci igraju, Australijanci, Brazilci, Argentinci, Francuzi..., rekao je Kukoč i zaključio:

- Mislim da nikad manja razlika u košarci nije bila nego danas. Nema više moćne Rusije i moćne Jugoslavije, ali sad svetski prvaci mogu biti Slovenci, Španci, Australijanci, Francuzi, zaista svako.

Toni je govorio i Nikoli Jokiću i uporedio je sebe, iz igračkih dana, i centra Denvera. 

- Jokić je sjajan, ali sam ipak bio malo brži od njega i mogao sam skočiti više, hahaha. Naravno, šalim se. U dosta igrača vidim neke sličnosti. Jokić sjajno čita igru, Dončić je strašan, ali premda je fizički znatno jači od mene, nekako mi se čini da je najsličniji meni Janis Adetekumbo - zaključio je Kukoč.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda ruska klizačica Adelina Sotnjikova.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Piše:
Srbija Danas
13.10.2021. 11:29
Pogledajte više