LOJD OTKRIO: Poslušao je bivšeg igrača Partizana!

08.02.2021. 22:02
Piše:
Srbija Danas
Džordan Lojd / Izvor: MN Press
Neočekivano.

Ljubimac Delija Džordan Lojd tokom gostovanja u podkastu "Četvrtina", emisiju koju vodi Karl Hajns u saradnji sa Evroligom, otkrio je kako je stigao na Mali Kalemegdan.

Dupla dominacija - JOKIĆ poenima, MERIDIAN bonusima i kvotama na NBA

Dupla dominacija - JOKIĆ poenima, MERIDIAN bonusima i kvotama na NBA

DA LI ĆE TOMAŠEVIĆ NASLEDITI LONČARA: Posle OVOGA sve je JASNO!

DA LI ĆE TOMAŠEVIĆ NASLEDITI LONČARA: Posle OVOGA sve je JASNO!

DŽINOVSKO SRCE BOGDANA BOGDANOVIĆA: As Atlante novčano POMOGAO Partizanu! Stigla kompletna OPREMA!

DŽINOVSKO SRCE BOGDANA BOGDANOVIĆA: As Atlante novčano POMOGAO Partizanu! Stigla kompletna OPREMA! 

BRUKLIN SE POJAČAO: Bivši Jokićev saigrač stigao u Netse (FOTO)

BRUKLIN SE POJAČAO: Bivši Jokićev saigrač stigao u Netse (FOTO)

Mnogo toga lepog o crveno-belima ispričao mu je bivši igrač Zvezde Lorenco Braun, koji mu je pomogao u odluci da se pridruži timu sa Malog Kalemegdana.

- Leto je bilo ludo. Bilo mi je bitno što sam imao dobre prijatelje sa kojima sam mogao da popričam o toj ideji, poput Lorenza Brauna koji je ovde igrao prošle godine. Mislim da ovde imam sjajnu priliku da pokažem šta znam na evroligaškom nivou i da pomognem ekipi da dođe do pobeda. Mislim da je savršena sredina za mene u ovom trenutku karijere. Pričao sam i sa tadašnjim trenerima i sve je delovalo jako dobro, tako da sam doneo odluku i nisam se premišljao - rekao je Lojd.

Osim sadašnjeg beka Fenerbahčea, Lojda je savetovao i bivši igrač Partizana Vanja Marinković, sa kojim je delio svlačionicu u Valensiji. 

- Ovde je sjajno. Prošle sezone mi je saigrač bio Vanja Marinković, koji je iz Beograda. Nisam puno znao o gradu, ali prvo što sam još prošle sezone na gostovanju primetio su navijači. Kada sam video žandarmeriju ispred arene. Bilo je ludo, ali sam se oduševio. Pomislio sam: 'Čoveče, ovo nije normalno za košarku'. Navijači ovde poznaju košarku. Razumeju se u igru. Jako su pametni i posvećeni. Sjajno je koliko su strastveni i koliko im je stalo do pobede. Čak i pored činjenice da ih nema na tribima, pružaju neverovatnu podršku. Od kako sam stigao osetio sam puno ljubavi, čak i kada nam ne ide. To vas tera da radite još jače. Prilično je interesantno - istakao je Zvezdin bek.

Lojd je svestan koliko ekipi nedostaju navijači na utakmicama i veruje da će se Delije ubrzo vratiti na tribine. 

- Nedostaje mi ta atmosfere. Ovde je to sve, navijač i derbi utakmice. Srećom, bio sam ovde prošle godine pa sam mogao da vidim delić toga. Ali šalju mi puno poruka i pošto znamo da ne mogu da dođu na utakmice, a svesni smo da to žarko žele, dugujemo im da damo sve od sebe i energiju crpimo iz ekipe. Ali jako mi nedostaje sve to. Ne znam kako će se ova situacija razvijati, ali se nadam se da će se vratiti u dvoranu, to bi jako voleo -kaže Amerikanac.

Osvrnuo se bek Zvezde i na trenutne aktivnosti u klubu. 

- Bilo je teško. Imali smo nekoliko promena, ali moramo da stvorimo hemiju. Kada se svi skupimo da zajedno izađemo na teren, da zajedno treniramo i igramo, stvari će biti bolje. Imali smo tokom sezone toliko utakmica na jednu loptu koje nismo uspeli da dobijemo i moramo da poradimo na tome. To je Evroliga, svaka utakmica je teška. Tako stoje stvari. Ali kao što sam rekao i ranije, mislim da imamo sjajn tim i odlične trenere. Što više budemo igrali zajedno, tako će i pobede dolaziti - istakao je Lojd. 

 

Piše:
Srbija Danas
08.02.2021. 22:02
Pogledajte više