EVROKUP: Partizan se držao dobro, ali Rusi ih SLOMILI! Veoma neugodan poraz

27.01.2021. 18:20
Piše:
Srbija Danas
Lokomotiva - Partizan / Izvor: Foto: KK Partizan
Nije uspeo Partizan da slavi drugi put u ovoj fazi.

Košarkaši Partizana poraženi su u 3. kolu Top 16 faze Evrokupa. Bolji od crno-belih bili su igrači Lokomotive iz Kubanja rezultatom 74:67.

VAŽNA VEST – Sreda je poseban dan za fudbal, a evo i zašto!

VAŽNA VEST – Sreda je poseban dan za fudbal, a evo i zašto!

VELIKI PEH ZA PARTIZAN: Evo zašto Rašona Tomasa NEMA NA PARKETU u Rusiji!

VELIKI PEH ZA PARTIZAN: Evo zašto Rašona Tomasa NEMA NA PARKETU u Rusiji!

KAKAV SMEČ VILA MOZLIJA: Neverovatna blokada Partizanovog Amerikanca (VIDEO)

KAKAV SMEČ VILA MOZLIJA: Neverovatna blokada Partizanovog Amerikanca (VIDEO)

Prva četvrtina je bila egal u većem delu, ali serija Lokomotive 7-0 je donela domaćem timu prednost na kraju od 19:17.

Usledio je znatno lošiji period za Partizan u drugoj deonici. U jednom trenutku je dvocifrenu prednost imala Lokomotiva, ali pre svega zahvaljujući Markusu Pejdžu crno-beli su otišli sa "svega" sedam poena razlike na odmor. Rezultat je bio 37:30.

Znatno bolje je zaigrao srpski klub u trećem delu utakmice. Ponovo na krilima Pejdža je uspeo da povede 44:43, dve uzastopne trojke Amerikanca su tome najviše doprinele. Zagorac je napravio nesportsku ličnu u poslednjem napadu Lokomotive u trećoj četvrtini. Rusi su stigli do 51:49, a onda Kamings pogađa za tri i konačan rezultat posle 30 minuta bio je 54:49.

Sve dobro iz treće četvrtine Partizan je prosuo početkom četvrte. Opet najviše u režiji Kamingsa, Lokomotiva je stigla do dvocifrene prednosti. Pred kraj je Partizan uspeo da smanji na 67:62, ali nakon tajm-auta je ruski tim stigao do +10 još jednom. Do kraja je ostalo 74:67.

Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Vil Kamings sa 15 poena i četiri asistencije, Džordan Kroford je dodao 14, a Mingauskas Kuzminskas 12 poena. Kod Partizana se istakao Novica Veličković sa 15 poena.

Nije strašan ovaj poraz Partizana, iako deluje neugodno u ovom trenutku. Svakako crno-beli traže šansu u narednim mečevima i još uvek imaju sasvim realne šanse za prolaz.

Ceo tok meča:

10'
Uspeo je Rade Zagorac da pogodi trojku o tablu u jednom trenutku i smanji prednost, ali vratila je Lokomotiva u narednom napadu. Crno-beli do kraja nisu uspeli da ozbiljnije priprete i rezultat je ostao 74:67.
8'
Posle delimičnog povratka Partizana, ruski tim je otišao opet na +10 i na manje od tri minuta do kraja stigao do velike prednosti.
6'
Partizan pokušava da uhvati poslednji voz. Crno-beli su smanjili na 67-62 trojkom Ognjena Jaramaza.
3'
Partizan je sve dobro iz prošle četvrtine prosuo početkom četvrte. Opet u režiji ponajviše Kamingsa, domaći vode 60:49.

III četvrtina

10'
Zagorac pravi nesportsku ličnu u poslednjem napadu Lokomotive u trećoj četvrtini. Rusi su stigli do 51:49, a onda Kamings pogađa za tri i konačan rezultat posle 30 minuta je 54:49.
6'
Posle dugo vremena vodi Partizan. Raspoložen je Pejdž, opet je odlično pogodio flouter i 44:43 je za crno-beli tim.
3'
Nešto bolja energija Partizana, Pejdž pogađa trojku za trojkom i uspeva da stigne do nerešenog rezultata - 40:40.
10'
Dangubiću je u poslednjem napadu ispala lopta i ostalo je 37:30 na kraju prvog poluvremena.
9'
Užasan period za Partizan. Dvocifrenu prednost je u jednom trenutku imala Lokomotiva, ali Pejdž pogađa divan flouter i smanjuje na 37:30.
7'
Erik Mika pogađa prve poene za crno-bele nakon duže vremena. Ipak, uzvraća Kroford i rezultat je 29:21.
5'
Ne uspeva Partizan da ubaci poene iz tranzicije, zasad najslabiji period od početka meča. Lokomotiva se odvojila na 27:19.
3'
Muči se Partizan u ovim trenucima u ofanzivi. Lokomotiva se odlepljuje na +4 nakon što je Janković smanjio na divnu asistenciju Perkinsa. 23:19.

II četvrtina

10'
Serija 7-0 za Lokomotivu je bila centralna za prvu četvrtinu. Rusi vode 19:17 nakon ove deonice.
6'
Partizan je uspeo da preokrene situaciju, prvi put povede 10:9 nakon koša Jaramaza. Potom se nastavio sistem jednakog broja ubacivanja sa obe strane i srpski klub vodi 14:13.
3'
Duel je počeo po principu "koš za koš", a onda je Lokomotiva stigla do prednosti 9:6.

I četvrtina 

17:30 Meč je počeo!

17:00 Sve je spremno za početak meča.

Košarkaši Partizana od 17.30 sati igraju protiv Lokomotive u 3. kolu Top 16 faze Evrokupa u Krasnodaru. Trener Saša Filipovski rekao je da očekuje od svog tima reakciju i bolju igru.

VAŽNA VEST – Sreda je poseban dan za fudbal, a evo i zašto!

VAŽNA VEST – Sreda je poseban dan za fudbal, a evo i zašto!

SJAJNE VESTI ZA DELIJE: NBA šampion možda već u petak protiv Asvela na parketu

SJAJNE VESTI ZA DELIJE: NBA šampion možda već u petak protiv Asvela na parketu

NIJE VIŠE U NIŠU, ALI NI U BEOGRADU: Određeno gde će se održati završnica Kupa Radivoja Koraća

NIJE VIŠE U NIŠU, ALI NI U BEOGRADU: Određeno gde će se održati završnica Kupa Radivoja Koraća

Sudije: Perez, Fufis, Laurinavičius
Dvorana: "Basket Hall", Krasnodar

- Lokomotiva je nakon dva poraza u rezultatskoj krizi i oni takođe traže izlaz iz te situacije. Ekipa poseduje individualan kvalitet, gde je pokretač tima Kalnietis koji kreira igru za svoje igrače iz pik end rola. Na poziciji 3 i 4 je Kuzminskas koji ume da napadne spoljne igrače na niskom postu, imaju snažne, prodorne igrače na pozicijama 2 i 3, kao i visoke centre sa dobrim skokom - rekao je Filipovski.

Crno-beli imaju skor 1-1, dok je Lokomotiva do sada zabeležila dva poraza.

- Pripremamo se maksimalno za ovu utakmicu, radimo na timskoj odbrani, ali i na tome da u napadu takođe igramo još više timski, da lopta kruži i da što više igrača bude uključeno. Očekujem od mog tima reakciju i mnogo bolju igru. Protiv individualnog kvaliteta može se igrati samo sistemom, jer bez discipline i sistemske igre nastaje haos. Dobra ekipa je ona koja od sebe daje najviše kada je to najvažnije - poručio je Filipovski.

Saša Filipovski / Izvor: MN Press

Siti je prvi na tabeli, a Junajted večeras (21.15) ima priliku da ga prestigne pošto na Old Traford dolazi Šefild Junajted koji je poslednji na tabeli i u vrlo lošoj je formi. Kvota na keca je 1,30, a na kombinazziju 1&3+ 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Junajted – Šefild Junajted.

Bek crno-belih Ognjen Jaramaz je pred meč sa Lokomotivom izjavio je da se rival nalazi u nezavidnoj situaciji nakon dva poraza na početku Top16 faze i da su zbog toga sigurno dodatno motivisani pred ovaj meč.

- S druge strane, mi težimo tome da uđemo u osam najboljih ekipa Evrokupa i želimo da pobedimo. Očekujem jaku i neizvesnu utakmicu i veliku agresivnost sa njihove strane, ali mislim da možemo da pariramo tome i da možemo da zabeležimo pobedu. Prethodnih dana smo na treninzima pokušali da napravimo iskorak u našoj igri i ispravimo segmente u kojima smo grešili. Tim Lokomotive čine kvalitetni igrači, a kao posebnu pretnju istakao bih Kamingsa, Kuzminskasa i Kalnietisa koji igra odlično za ekipu - rekao je Jaramaz.

BONUS GALERIJA:

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

 

Piše:
Srbija Danas
27.01.2021. 18:20
Pogledajte više