NAGRADA KAPITENU: Luki Mitroviću ukazana VELIKA čast (FOTO)

27.01.2017. 18:08
Piše:
Srbija Danas
Zvezda / Izvor: MN Press
Centar crveno-belih dobio lepo priznanje.

Kapiten Crvene zvezde, Luka Mitrović, dobio je specijalnu nagradu za doprinos razvoju sporta, koja se dodeljuje na tradicionalnom izboru sportiste grada Zvornika, koju mu je uručio gradonačelnik Zoran Stevanović.

UBIJEN U POJAM: Evo šta je posle poraza prvo uradio Đentile, momak koji obožava Delije (VIDEO+FOTO)

Ta manifestacija je održana 25. januara, ali kako Mitrović zbog klupskih obaveza nije mogao da prisustvuje, danas je organizovan prijem specijalno za njega.

Mitrović je sa crveno-belima je tri puta osvojio Kup Srbije, po dva puta prvenstvo Srbije i ABA ligu, a prošle godine sa Zvezdom dospeo u Top 8 Evrolige, povremeni je reprezentativac Srbije, a 2015. godine izabran je na NBA draftu kao 60. pik Filadelfije.

Luka je rekao da se nije rodio u Zvorniku, ali da se oseća Zvorničaninom, jer su njegovi roditelji, babe i dede tamo dugo živeli, pa ima i dosta rodbine u ovom gradu.

Luka Mitrović / Izvor: MN Press

SVAKA MU ČAST: Ovaj IGRAČ je POGODIO Partizanovog rivala u FIBA Ligi šampiona (FOTO)

- Kao mali, u Zvorniku sam provodio dosta vremena, imao svoje društvo sve dok mi profesionalne obaveze nisu uskratile to zadovoljstvo - naveo je Mitrović i zahvalio se gradonačelniku na priznanju.

Mitrović je prokomentarisao i uspehe Crvene zvezde.

- Na našu veliku sreću, beležimo sjajne rezultate, samo se nadamo da će nas zdravlje poslužiti da se takvi rezultati nastave. Uspeh Zvezde je rezultat timske hemije, dugo smo u istom sistemu, dobro se poznajemo.

POSLE ŽREBA FIBA LŠ: Evo šta Džikić MISLI o rivalu Partizana (FOTO)

Gradonačelnik Zvornika, Zoran Stevanović, rekao je da mu dolazak Luke Mitrovića mnogo znači, dodajući da je od malih nogu veliki navijač Crvene zvezde.

- Iskoristili smo priliku da za dete naših sugrađana koje je ovde provelo veliki deo svog života i koje je sada kapiten trenutno najtrofejnijeg košarkaškog kluba u celom regionu organizujemo ovaj prijem i uručimo mu priznanje – rekao je Stevanović i dodao kako je Luka najbolje što je Zvornik dao u sportu i dokaz da sa tih prostora potiču brojni talentovani sportisti.


 

Piše:
Srbija Danas
27.01.2017. 18:08
Pogledajte više