NBA: Bogdan pogađao trojke, Kraljevi savladali šampiona. Teo i Bobi nisu zaustavili Vestbruka (FOTO)

17.03.2018. 09:06
Piše:
Srbija Danas
Bogdan Bogdanović / Izvor: Reuters
Odigrano šest mečeva prethodne noći.

Prethodne noći odigrano je šest mečeva u najjačoj ligi sveta, a Bogdan Bogdanović radovao se pobedi Sakramento Kingsa nad aktuelnim šampionima Golden Stejt Voriorsima. Bio je to treći poraz Ratnika u poslednja četiri meča, a protiv Kraljeva se povređenim Stefu Kariju i Kleju Tompsonu pridružio Kevin Durent.

FRANCUZ PRIZNAO: Čast mi je da budem u Teovom društvu! (FOTO)

LJUBIMAC NAVIJAČA: Ročesti pričao o statusu u Zvezdi

Sakramento je to maksimalno iskoristio i uspeo da osigura pobedu u poslednjoj četvrtini. Bogdan Bogdanović postigao je 11 poena, od čega iz igre tri trojke iz šest pokušaja, a dodao je tome i dva pogođena penala. Imao je pet skokova i tri asistencija. Najefikasniji u Kingsima bio je Badi Hild sa 22 poena, dok je Skal Labisija postigao 15. Kvin Kuk preuzeo je lidersku ulogu u Golden Stejtu sa 25 poena, a Nik Jang dodao je 16.

Plej-of je za Los Anđeles Kliperse sve dalje, posebno posle drugog poraza u dva dana. Posle Hjustona i Oklahoma je savladala Kliperse i opravdala status favorita u meču u kojem su srpski igrači imali veoma dobar učinak. Miloš Teodosić je kao i Bogdanović pogađao samo za tri i bacanja i sakupio 12 poena uz četiri asistencije i skok. Još upečatljiviji bio je Boban MArjanović koji je za osam minuta u igri postigao osam poena uz sedam skokova. Tobajas Heris sa 24 i Ostin Rivers sa 23 poena bili su najbolji u Klipersima. Međutim, protiv Raela Vestbruka se nije moglo pošto je došao do 101. tripl-dabla u karijeri sa 16 poena, 10 skokova i 11 asistencija. Kori Bruer bio je najefikasniji sa 22 poena, do kje 19 postigao Pol Džordž.

 

REZULTATI:

Orlando - Boston 83:92

Filadelfija - Bruklin 120:116

Toronto - Dalas 122:115 posle produžetka

Oklahoma - Los Anđeles Klipers 121:113

Golden Stejt - Sakramento 93:98

Los Anđeles Lejkers - Majami 91:92

 

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

 

Piše:
Srbija Danas
17.03.2018. 09:06
Pogledajte više