NBA FINALE PLEJ-OFA: Ratnici metlom počistili KRALJA Lebrona i stigli do šeste TITULE (VIDEO)

09.06.2018. 08:28
Piše:
Srbija Danas
Golden Stejt / Izvor: Reuters
Košarkaši Golden Stejta sa maksimalnih 4:0 savladali Klivlend.

Košarkaši Golden Stejta ponovo su šampiona NBA lige, pošto su pregazili Klivlend u gostima sa 108:85 i tako su trijumfom od 4:0 u finalnoj seriji i na taj način odbranili titulu.

BIO JE KRALJ NBGD BLOKOVA: Glumio je u filmovima, basket mu je u srcu, ali je TUKAO sudije i završio u zatvoru. Sećate li se NEUSTRAŠIVOG Mačka?

Golden Stejt stigao je do šeste titule u istoriji franšize i po broju trofeja izjednačio se sa Čikago Bulsima. Postali su deveti tim u istoriji koji je dobio finalnu seriju sa maksimalnih 4:0, prvi od San Antonija i 2007, takođe u okršaju sa Kavalirsima.

Košarkaš Zvezde MORA da plati zbog vređanja sudija (FOTO)

Đorđević objavio spisak za nove prozore

Da Ratnicima nema ravnih u najjačoj ligi na svetu, pokazao i ovaj NBA plej-of, odnosno njegovo finale, u kom su Stef Kari i Kevin Durant metlom "počistili" Kralja Lebrona Džejsma i njegove Kavalirse. Ne može se reći da nije bilo neizvesnosti u pojedinim mečevima, prvi i treći duel su obilovali zanimljivim detaljima i preokretima, ali je Golden Stejt pokazao zašto je šampion, pa je znao te utakmice da reši u svoju korist.

Za LeBrona Džejmsa ovo je možda bio i i poslednji meč u dresu Klivlenda, sa kojim je izgubio i četvrto NBA finale, ukupno šesto u karijeri.

Stef Kari je predvodio novog/starog šampiona sa 37 poena, od toga sedam trojki, Kevin Durent je stigao do tripl-dabla od 20 poena, 12 skokova i deset asistencija.

 Drugu godinu zaredom, Durent je dobio nagradu za najkorisnijeg igrača finala. Andre Igudala imao je 11 poena, Klej Tompson deset, Drejmond Grin devet poena i isto toliko asistencija.

Kod poraženih, 23 poena, sedam skokova i osam asistencija LeBrona Džejmsa, 13 Kevina Lava, po deset su postigli Rodni Hud i Džej Ar Smit.

Sve najnovije vesti o Mondijalu u Rusiji možete da pročitate OVDE.

 

Piše:
Srbija Danas
09.06.2018. 08:28
Pogledajte više