NBA PLEJ-OF: Tornado iz Ohaja ODUVAO najbolji tim Istoka! (VIDEO+FOTO)

20.05.2017. 08:02
Piše:
Srbija Danas
NBA / Izvor: Reuters
Brutalni šampion.

Aktuelni šampion NBA Klivlend, ni u drugoj utakmici finala Istočne konferencije nije imao milosti prema Bostonu. Kavalijersi su deklasirali najbolji tim regularnog dela (130: 86) i poveli sa 2:0 u seriji.

ČOVIĆ: ABA Liga bi trebalo da se SMANJI (FOTO)

FAJNAL-FOR EVROLIGE: Fener RUTINSKI protiv Reala, Žoc, Bogdan i Kalina u finalu (VIDEO+FOTO)

Ako je publika u prvom meču, igranom u prestonici Masačusetsa, izlazila mnogo ranije pre poslednjeg zvuka sirene, ovog puta je bežala iz dvorane. Nijednog trenutka Lebron, Kajri i drugovi, nisu dozvolili Seltiksima da ih ugroze, pa su zahvaljujući blistavoj partiji, već do odmora imali ogromno vođstvo od 41 razlike (72:31)!

Samo u prvoj deonici Kavsi su natrpali obruč domaćina i sa 14 poena prednosti nagovestili da se Bostonu ne piše dobro.  

Neuhvatljiv je, po običaju, bio Lebron Džejms. Nezvanično najbolji košarkaš današnjice, postigao je 30 poena, uz sedam asistencija i imao četiri skoka. Odmah uz rame, našao mu se Kajri Irvin sa 23 koša, tri dodavanja i jednim skokom, dok je Kevin Lav ostvario "dabl-dabl" i meč završio sa 21 poenom, 12 uhvaćenih lopti i dve asistencije.

Džejms je postao tek drugi košarkaš u istoriji NBA, posle Majkla Džordana, kome je pošlo za rukom da postigne preko 30 poena, na osam uzastopnih mečeva u plej-ofu. Istovremeno, Kavsi su ovim trijumfom stigli do 13. pobede u nizu, u plej-ofu, obzirom da su u prošlogodišnjem finalu gubili od Voriorsa sa 3:1 u seriji, a na kraju se radovali rezultatom 4:3. Tokom ove sezone, sa po 4:0, isprašili su Indijanu i Toronto. 

Prva zvezda Seltiksa Ajzea Tomas, tokom prvog poluvremena dobio je udarac u kuk, a kako je pobednik već tada bio rešen, trener Bred Stivens nije želeo da rizikuje, pa ga nije ni uvodio u nastavku susreta.

U poraženom timu prednjačio je Džejlen Braun sa 19 koševa, četiri skoka i jednim dodavanjem, Ejveri Bredli imao je 13 poena i tri uhvaćene lopte, dok je Al Horford ubacio 11 poena, uz pet skokova i dve asistencije.

FAJNAL-FOR EVROLIGE: Vodio se RAT, Teo je bio BRILJANTAN, poznat PRVI finalista! (VIDEO+FOTO)

Prvi meč, podsetimo, pripao je takođe Klivlendu 117:104, koji je na najboljem putu da se plasira u veliko finale, gde će igrati sa boljim iz finala Zapada, u kome Golden Stejt vodi protiv San Antonija takođe sa 2:0 u seriji.

Piše:
Srbija Danas
20.05.2017. 08:02
Pogledajte više