NE BI BILO FER: Zvezdini igrači NEĆE igrati za reprezentaciju! (FOTO)

26.11.2017. 12:57
Piše:
Srbija Danas
Aleksandar Đorđević / Izvor: Profimedia
Neočekivano.

Košarkaška reprezentacija Srbije u ponedeljak dočekuje Gruziju u kvalifikacijama za Mondobasket 2019. godine. Očekivalo se da će selektor Aleksandar Saša Đorđević i njegov asistent Jovica Antonić za duel sa bivšom članicom SSSR moći da ekipu pojačaju evroligaškim igračima, ali to se ipak neće dogoditi.

KK Crvena zvezda, Nemanja Dangubić / Izvor: MN Press

JUNIORSKA ABA LIGA: Zvezda gazi redom, srušila i Cibonu, Mega deklasirala Mornar (FOTO)

Posle sastanka stručnog štaba, odlučeno je da Branko Lazić, Nemanja Dangubić i Nikola Jovanović iz Crvene zvezde ipak ne budu priključeni ostalim kandidatima.

- Dugo smo razmišljali i vagali šta nam je činiti, međutim, na kraju smo odlučili da ne bi bilo fer da momke iz Crvene zvezde uvodimo ekipu tako što ćemo im ponuditi samo jedan trening da se uklope. Bilo bi tu i opterećenja velikih očekivanja, zbog čega smo odlučili da je bolje da ih ostavimo u klubu, kako bi imali dovoljno vremena da rade i treniraju sa svojim saigračima - kaće Jovica Antonić, desna ruka selektora Đorđevića.

PALA I VOJVODINA: Dinamik se osamio na vrhu tabele

Iskusni stručnjak se potom obratio klubu sa Malog Kalemegdana, koga je svojevremeno i trenirao:

- Dugujemo veliku zahvalnost Crvenoj zvezdi zbog toga što nam je oberučke izašla u susret i dozvolila da uzmemo koga god želimo sa postojećeg spiska. Ali, smatramo da je bolje da postojeća ekipa ostane na okupu, s obzirom da je počela da pokazuje znake uigranosti. Nismo želeli da Lazića, Jovanovića i Dangubića stavljamo pod dodatno opterećenje, jer bismo onda možda učinili medveđu uslugu i nama i njima. Naravno, mi i dalje računamo na njih u budućnosti - rekao je Antonić.

ČEKA SE ODLUKA: Južna Amerika ili Azija domaćin SP 2023. godine

Odlazećeg reprezentativca Stefana Birčevića, koji je zbog klupskih obaveza morao da se vrati u Istanbul, zameniće Sava Lešić iz nemačkog Etingera.

Meč protiv Gruzije igra se u hali "Aleksandar Nikolić", a početak je u 20.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas
26.11.2017. 12:57
Pogledajte više