NEĆE DA IGRAJU JER JE TU TIM IZ KOSOVA: Partizanova filijala istupila iz međunarodnog takmičenja

04.11.2022. 16:08
Piše:
Srbija Danas
Košarkaška lopta / Izvor: MN Press
Radikalna odluka.

Samo dan nakon što je saopšteno da će filijala Partizana košarkaški klub Dunav iz Starih Banovaca igrati u Severnoevropskoj košarkaškoj ligi (ENBL), postaje jasno da se to neće desiti! Razlog za odustajanje ekipa koja je od prošle godine Partizanova filijala je ekipa Sigal iz Prištine, tim protiv kojeg bi morali da odigraju meč.

ODLAZI IZ ATINE? Janakopulos doneo odluku o Radonjiću!

ODLAZI IZ ATINE? Janakopulos doneo odluku o Radonjiću!

POVRATAK: Potpisao Džejms Gist (FOTO)

POVRATAK: Potpisao Džejms Gist (FOTO)

Kako prenosi "MozzartSport", grupe za ovo takmičenje već su napravljene i Dunav bi u prvoj fazi morao da odmeri snage sa ekipom koja u međunarodnom takmičenju predstavlja "Kosovo". Kako je to nedopustivo i ljudima iz kluba i Košarkaškom savezu Srbije, doneta je odluka da se tim iz Starih Banovaca povuče samo dan nakon što je pristupio takmičenju.

Iako je postojala ogromna želja da se ekipa dokazuje na međunarodnoj sceni i odmeri snage protiv timova iz Poljske, Litvanije, Izraela, Češke i drugih zemalja, ovi uslovi su neprihvatljivi.

Mladi košarkaši na koje Partizan računa u budućnosti nastaviće da se razvijaju u Košarkaškoj ligi Srbije, a eventualni meč protiv Sigala iz Prištine bio bi u skaldu sa pravilima ukoliko bi ta ekipa pristala da igra kao predstavnik Srbije.

Pogledajte kako izgleda Dunja Svilar, sestra golmana Mileta Svilara

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Piše:
Srbija Danas
04.11.2022. 16:08
Pogledajte više