NIKAD ŽEŠĆA KONKURENCIJA: Izabran NAJBOLJI evropski košarkaš za 2018. godinu (FOTO)

05.03.2019. 15:40
Piše:
Srbija Danas
Nikola Jokić / Izvor: Reuters
Odlučilo pet glasova.

Italijanski prestižni časopis Gazeta delo Sport od 1979. vrši izbor najboljeg košarša Evrope u godini iza nas. Laskavo priznanje za najboljeg igrača Starog Kontinenta za 2018. otišlo je u ruke Janisa Adetokunba, Grka koji sa uspehom brani boje NBA franšize Milvoki Baksa.

NBA: Jokić je bio MNOGO dobar, ali to NIJE pomoglo Nagetsima (VIDEO)

NBA: Jokić je bio MNOGO dobar, ali to NIJE pomoglo Nagetsima (VIDEO)

Mrtva trka vladala je u izboru za najboljeg. Glas je dalo 60 proslavljenih igračkih i trenerskih imena, a Grk je trijumfovao sa pet poena više od Slovenca srpskog porekla Luke Dončića, asa Dalas Maveriksa. Janis je slavio rezultatom 134:129, dok je srpski centar iz Denver Nagetsa Nikola Jokić završio kao trećeplasiran sa 62 boda. 

Janis Adetokumbo / Izvor: Reuters

Adetokunbo je postao tek drugi Grk sa ovom prestižnom nagradom, koja se dodeljuje u Evropi. Pre Janisa, samo je Nikos Galis daleke 1987. podigao ovaj trofej. 

Podsetimo, prva nagrada najboljeg igrača Starog Kontinenta, u nominaciji Gazete, otišla je u ruke Vladimira Tkačenka. Ovo priznanje posle njega dobijali su: Dražen Dalipagić, Dragan Kićanović (dva puta), Italijan Dino Menegin... Čak šest puta najboljim igračem Evrope, imenovani su: Litvanac Arvidas Sabonis i Nemac Dirk Novicki, Hrvat Toni Kukoč dobijao je pet nagrada, a tragično preminuli Dražen Petrović četiri.

Na ovoj listi nalaze se i dvojica Srba, pehar najboljeg igrača Evrope završio je pre tri godine u rukama kapitena Srbije Miloša Teodosića i nekadašnjeg asa Sakrametno Kingsa Predraga Stojakovića 2001. godine.

BONUS GALERIJA

Pogledajte i kako izgleda odbojkašica Kim Glas.

 

Piše:
Srbija Danas
05.03.2019. 15:40
Pogledajte više