ORLOVI SPREMNI ZA NOVI LET: Na putu za Kinu, prve prepreke Austrija i Gruzija (FOTO)

22.11.2017. 13:12
Piše:
Srbija Danas
MIlan Mačvan i Aleksandar Đorđević / Izvor: Srbija Danas
Utakmice se igraju u dvorani "Aleksandar Nikolić" 24. i 27. novembra.

Trenutno dostpuni najbolji srpski košarkaši spremni su start kvalifikacija za Svetsko prvensto koje će se 2019. održati u Kini. Izabranike selektora Aleksandra Đorđevića očekuju dueli protiv Austrije i Gruzije, koje će se odigrati  24. i 27. novembra u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogadu.

- Znamo šta je pred nama, svaka sledeća utakmica nam je najbitnija. Tako gledamo i tako se spremamo. Potrebna nam je pomoć publike posebno novim momcima, mnogi od njih su došli sa velikim očekivanjima. Želimo dobar rezultat, nije bitan ni pojedinačni ucinak. Da odgovorimo na najjači nacin, jer postoji razlika izmedju pobednika i ovih drugih. Respektujemo Austriju, individualne karakteristike igraca. Govorim momcima da su oni reprezentaivci i da se tako i ponašaju - jasan je selektor Đorđević.

Među pozvanim igračima mnogo je debitanata, iako su nosili reprezentativni dres u mlađim selekcijama:

- Drago nam je sto smo se okupili pred ovo jako bitno takmičenje. Želimo dobro da se spremimo, pripremamo utakmice jer Austrijani i Gruzini nisu naivni protivnici. Uz pomoć publike mozemo i želimo da dodjemo do lake pobede. Imamo nove igrace koji su svesni ozbiljosti. Nisu igraci bez iskustva u mladjim kategorijama: Gagić, Tepić, Lešic i Paunic znaju šta znači dres sa državnim grbom. Neće biti problema da se uklope u Saletov sistem da se prikažu u najboljem svetlu - nada se kapiten Orlova Milan Mačvan.

Selektor Đorđević je kazao da su svi igrači koji su pozvani za utakmice protiv Austrije i Gruzije "apsolutno zaslužili poziv". 

- Na njih računamo. Sve njih već dugo pratimo, neki su igrali u mlađim selekcijama. Pre odlaska na EP rekao sam da idemo tamo sa najboljih 12 koji mogu i žele da igraju. To je isto i sada slučaj. Ima povređenih igrača, ima neke koji su u formi, neki koji je traže, ali, kao što sam i njima reka, svi ste vi reprezentativci Srbije i zasluženo ste ovde. Tako se osećajte i to 'sručite' na teren. 

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas
22.11.2017. 13:12
Pogledajte više