OTKRIVENO: Đorđevićeva trojka u Istanbulu je na OVAJ način promenila Evroligu (FOTO)

16.03.2017. 16:52
Piše:
Srbija Danas
KK Partizan / Izvor: MN Press
Zanimljivo.

Evroliga je ponovo odala počast Partizanu i Aleksandru Đorđeviću. Na sajtu Evrolige objavljen je tekst u kom se objašvnjava koliki je značaj za evropsku košarku imala trojka sadašnjeg selektora Srbije, a nekadašnjeg košarkaša Partizana. Beogradski crno-beli su u dramatičnom finalu u Istanbulu 1992. godine trojkom Đorđevića pobedili Huventud i stigli do prve i za sad jedine titule prvaka Evrope.  

SEVNULA LEVICA: Pogledajte prvi GOL Božinova u Kini! Navijači ODUŠEVLJENI! (VIDEO)

JOŠ JEDNA PROMENA: Muslin pozvao NOVOG napadača za meč u Gruziji (FOTO)

CRVENO-BELI OSTAJU BEZ UDARNE IGLE? Ne žale milione da bi ih Zvezdin majstor odveo u Ligu šampiona (FOTO)

Đorđevićeva trojka je čitavih 20 godina bila jedini koš koji je u poslednjim sekudnama meča rešavao finale Evrolige. Tačno 20 godina kasnije, na istom mestu, u Istanbulu, Jorgos Printezis je poenima na  sedam desetinki pre kraja doneo pobedu Olimpijakosu u meču protiv moskovskog CSKA i titulu prvaka Evrope. Evroliga ističe da je Đorđevićeva trojka doprinela da Fajnal forovi Evrolige postanu brend jer uvek privlače veliku pažnju i budu veoma zanimljivi za sve ljubitelje košarke, ne samo za navijače klubova koji dođu na završni turnir. 

POSLE GODINU I PO DANA: Nemanja Vidić PONOVO na terenu! (FOTO)

- Za mene je ta trojka ostvarenje svih snova. Taj šut mi je obeležio karijeru. Osvajao sam posle mnogo trofeja u drugim klubovima, ali pehar sa Partizanom mi je najomiljeniji u karijeri - rekao je Đorđević.

OVOME SE NI ON NIJE NADAO: Grešnik iz derbija PONOVO U akciji (FOTO)

Piše:
Srbija Danas
16.03.2017. 16:52
Pogledajte više