PARTIZAN POTONUO U BARU: Crno-beli imali +12, ali strahotno drugo poluvreme ih SKUPO KOŠTALO!

05.12.2020. 19:46 21:03
Piše:
Srbija Danas
Mornar - Partizan / Izvor: Foto: KK Partizan
Drama.

Košarkaši Partizana igraju protiv Mornara u Baru utakmicu 9. kola ABA lige. Regularni deo meča je završen 70:70 i posle produžetaka slavila je ekipa Mornara rezultatom 77:76.

NBA USKORO POČINJE: Spektakl na startu - Bjelica udara na Jokića!

NBA USKORO POČINJE: Spektakl na startu - Bjelica udara na Jokića!

JAKI SU, FAVORITI SU: Obradović UPOZORAVA pred derbi sa Podgoričanima

JAKI SU, FAVORITI SU: Obradović UPOZORAVA pred derbi sa Podgoričanima

PEŠIĆ JASAN KAO I UVEK: Ako želimo da budemo PRVACi selektor MORA da bude u Srbiji

PEŠIĆ JASAN KAO I UVEK: Ako želimo da budemo PRVACi selektor MORA da bude u Srbiji

Crno-beli su na nezgodnom gostovanju u hali "Topolica" bez Erika Mike i povratnika Alekseja Nikolića, dok se u ekipu vratio Ognjen Jaramaz.

Šuterska rapsodija se odigrala u prvoj četvrtini, Vil Mozli je pogodio neke od ključnih poena. Partizan je u nekom trenutku imao +9, ali je uvodni deo igre završen rezultatom 22:15 za crno-bele.

Čelsi dugo ne zna za poraz u Premijer ligi i deluje da će biti konkurentan za titulu - večeras (21.00) na Stamford stiže Lids, a kvota na keca je 1,60, dok je kombinazzija 1&3+ 2,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čelsi - Lids.

Pejdž i Gordić su pogađali neke fantastične poene u prvih pet minuta druge četvrtine, Markus Pejdž do tog trenutka sa samo jednim promašajem iz igre. Međutim, Mornar je tada krenuo daleko organizovanije da igra i napravio seriju 9:0.

Ipak, Novica Veličković u prepoznatljivom stilu daje daha Partizanu, za njim i Dangubić koji zakucava za 36:29. 

Pulen je pogodio poslednje poene za Mornar u prvom poluvremenu, a Partizan u ukupno konačnom napadu prvih 20 minuta ne stiže do poena. Mekintajer je zakasnio da šutira na vreme i ostalo je 39:33.

Drugo poluvreme je počelo potpunim slomom ekipe Partizana. Lične greške Markusa Pejdža su skupo koštale crno-bele i veoma slaba realizacija šuta iz igre. Mornar je prvi put poveo posle pet minuta treće četvrtine, do dva minuta pre kraja bilo je +5 za Crnogorce.

Partizanu su problem bila i nerealizovana slobodna bacanja, na kraju treće deonice je bilo 54:51 na krilima Džejkoba Pulena. Malo je na kraju uhvatio priključak u igri Partizan ulaskom Jaramaza, ali veoma slab period meča u svakom slučaju.

Uspeo je da se vrati Partizan u prvim minutima četvrte četvrtine, pogocima Mekintajera je najzad stigao do ponovne prednosti i poveo 63:59. Ipak, zbog greške Gordića i saplitanja su usledili novi loši momenti gostiju i Mornar je brzo stigao do 63:63.

Mekintajer je igrao sjajan meč i opet u bitnim momentima dizao ekipu, preko njegovih i Mozlijevih poena je Partizan opet stigao do plusa. 

U poslednji minut se ušlo sa rezultatom 70:70. Prvo je Tomas užasavajuće šutirao za trojku, pogodio sredinu table, a onda Mozli spasao situaciju odličnom odbranom. Mekintajer i Šehović su promašili za tri i regularni deo je završen nerešeno - 70:70!

Nastavila se serija promašaja sa distance, a Vajthed je pogodio neke jako teške poene za Mornar. Ponovo je Mekintajer vadio stvar, ali na manje od minut do kraja Jaramaz prvo pravi faul u napadu, pa i u odbrani, te domaći preko Vajtheda stižu do poena prednosti, 77:76.

Gordić je probao za tri dve sekunde pre kraja, ali nije pogodio. Partizanu je ostalo 2.1 sekundi za šut i Mekintajer je promašio za tri. Ostalo je 77:76.

Raspored kola

Subota:

Igokea - Borac 

Mornar - Partizan

Nedelja:

12:00 Mega - Split

18:00 Crvena zvezda - Budućnost

19:00 Krka - Primorska

BONUS GALERIJA:

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Piše:
Srbija Danas
05.12.2020. 19:46 21:03
Pogledajte više